Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğine Pankartlı Saldırı! - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğine Pankartlı Saldırı!

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği binasının çatısına çıkan bir grup, "Erdoğan, Türklerini yurduna götür" yazılı pankart açarak, resmen Türk toprakları olarak kabul edilen Büyükelçiliğine saldırı düzenledi.

22.03.2017 22:51  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın Viyana Türk Büyükelçiliği binasının çatısına yan apartmandan geçen aşırı sağcı Avusturya Kimlik (Identitre Bewegung) Hareketi mensubu kişiler, elçilik binasının ön cephesine Avusturya'nın eski komutanlarından Prens Eugen'in siluetinin bulunduğu, üzerinde "Erdoğan, Türklerini yurduna götür" yazılı pankart açtı.

FOTOĞRAFI İNTERNET SİTESİNDEN YAYINLADILAR

Elçilik çalışanlarının müdahalesi ile derhal olay yerinden uzaklaştırılan saldırganlar, çektikleri fotoğrafları kendi internet sitelerinde paylaştı.

GÜVENLİK MÜDAHALE ETMEDİ

Viyana Büyükelçilik güvenlik birimlerinin olaya müdahale etmediği görülürken, polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı binada, soruşturma devam ediyor.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk Büyükelçiliği'ne yönelik gerçekleştirilen eyleme ilişkin, "Söz konusu eylemin Avusturya yönetiminin, iç siyasi hesaplarla Türkiye'yi ve Türk toplumunu sorumsuzca hedef olan olumsuz ve kışkırtıcı söyleminin kaçınılmaz bir sonucu olduğu açıktır." dedi.

Müftüoğlu ayrıca, "Geçmişte şehit verdiğimiz Viyana Büyükelçiliğimiz ve Avusturya'daki misyonlarımızın güvenliği Avusturya makamlarının sorumluluğundadır. Büyükelçiliğimize yönelik bu eylem maalesef ciddi bir güvenlik ve istihbarat zafiyeti bulunduğunu göstermektedir." dedi.

Türkiye\'nin Viyana Büyükelçiliğine Pankartlı Saldırı!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğine Pankartlı Saldırı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement