Türkiye'nin Yardım Eli, Mazlumun Yüzü Güldürdü - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Yardım Eli, Mazlumun Yüzü Güldürdü

Rauf Maltaş - Suriye'deki iç savaş nedeniyle evlerinden uzakta çadırlarda ya da harabe evlerde yaşam mücadelesi veren çoğunluğu kadın ve çocuk Suriyeli'nin gıda ve ilaç ihtiyacı Türk hayırseverlerce karşılanıyor.

11.01.2013 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rauf Maltaş - Suriye'deki iç savaş nedeniyle evlerinden uzakta çadırlarda ya da harabe evlerde yaşam mücadelesi veren çoğunluğu kadın ve çocuk Suriyeli'nin gıda ve ilaç ihtiyacı Türk hayırseverlerce karşılanıyor.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad Belediye Başkanı Saad el-Süveyş, eylül ayında günler süren şiddetli çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçen ilçede yaşananları AA muhabirine anlattı.

Ülkesinde yaklaşık 2 yıldan bu yana süregelen iç karışıklık sırasında kendilerine en büyük desteği Türk halkının verdiğini belirten el-Süveyş,

"Suriyeliler, her fırsatta Türkiye hükümetine teşekkür ediyor" dedi.

İlçenin, ordu birliklerinin uzun süre hava ve karadan bombardımanına maruz kaldığını dile getiren el-Süveyş, saldırıların ardından 30 bin kişinin yaşadığı ilçenin tamamen tahrip olduğunu söyledi.

Saad el-Süveyş, olayların büyümesiyle birlikte vatandaşlarının doğup, büyüdükleri yeri terk edip, "kardeş ülke" olarak gördükleri Türkiye'ye sığındığını ifade etti.

Türkiye'ye bu süreçte yaptıkları için minnettar olduklarını vurgulayan el-Süveyş, şöyle devam etti:

"Türk hükümetine ve insanlarına teşekkür ediyoruz. Bize özellikle gıda ve ilaç yönünden çok yardımları oldu. Suriye'nin içinde bizim kentimize başka kentlerden gelmiş çok insan var. Bunlara da sürekli Türkiye'den hayırseverlerin gönderdiği yemek ve ilaç dağıtılıyor."

-"Yardımlarınızı kesmeyin"

Saad el-Süveyş, Tel Abyad'ın son dönemlerde sürekli göç aldığını ve bu nedenle oluşan ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını kaydetti.

Oradaki vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesinde Türkiye'den gönderilen yardımların ciddi katkı sağladığını vurgulayan Belediye Başkanı el-Süveyş,

"Orada en önemli ihtiyaç ekmek, onu da Türkiye'den karşılıyoruz. Sizden yardımlarınızı kesmemenizi bekliyoruz" diye konuştu.

-"Dönüş başladı"

El-Süveyş, bulunduğu kentin büyük bir bölümünün Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçtiğini anımsatarak, kısa süre içerisinde Rakka'da da hakimiyetin sağlanacağına inandığını söyledi.

Tel Abyad'tan artık Esed'e bağlı birliklerin çekildiğini aktaran el-Süveyş,

"Tel Abyad'ta savaş nedeniyle birçok kişi Türkiye'ye hicret etti. Ama şimdi hayat normale dönüyor. Artık insanlarımız yeniden doğdukları topraklara dönmeye başladı" şeklinde konuştu.

Yayıncı: Sevil Çelik/ A. Fatih Tekcan - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Yardım Eli, Mazlumun Yüzü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement