Türkiye'nin Yeni Yazarları Bu Atölyede Yetişiyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Yeni Yazarları Bu Atölyede Yetişiyor

Türkiye\'nin Yeni Yazarları Bu Atölyede Yetişiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı “Engelli-Engelsiz Yazarlık Atölyesi” çalışmaları kapsamında kursiyerler yazarlardan ders alıyor.

20.03.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bağcılar Belediyesi'nin ortaklaşa hazırladığı "Engelli-Engelsiz Yazarlık Atölyesi" çalışmaları kapsamında kursiyerler yazarlardan ders alıyor.

Engelli bireylerin yetenekleri ve üretim potansiyelleri hakkında toplumda daha çok farkındalık oluşturarak istihdam imkanlarını artırmayı amaçlayan Bağcılar Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa önemli bir proje başlatmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam'ın da açılışına katıldığı, " Türkiye'nin Yeni Yazarları" isimli ve "Kitaplar Böyle Daha Güzel" sloganlı, Engelli-Engelsiz Yazarlar Atölyesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Görme, işitme, bedensel engelli ve engelli olmayan bireylerden oluşan yeni yazar adaylarının heyecanları gözden kaçmıyor. 9 engelli 9 engelsiz toplam 18 kişinin katıldığı atölyeye konuk yazarlar katılarak kursiyerlere ders veriyor.

ATÖLYEDE DERS VERDİLER

Kör Öyküler Kitabı Yazarı Halis Kuralay, İnsan Okursa Kitabı Yazarı İsmail Öz, Ses Dilinin Gücü Kitabı Yazarı Cihan Okuyucu, Yeni Şafak Gazetesi'nden Ayşe Okuyucu, Star Gazetesi'nden Gülcan Tezcan, yazar Aliye Yücel, Naime Erkovan, Sadık Yalsızuçanlar, İsmail Öz, Serdar Akça, Fatih Andı ve Ayşe Büşra Erkeç engelli-engelsiz yazarlık atölyesine katılarak kursiyerlere ders verdi.

Kitap yazacak kişinin çok kitap okuması gerektiğini ifade eden yazarlar, seçilecek konulardan yazım diline kadar birçok önemli bilgileri kursiyerlerle paylaştı. Kursiyerler de gelen konuk yazarlara yazdıkları kitaplarla ilgili sorular sorarak onlardan bilgi aldı.

BAŞARILI YAZARA ALTIN KALEM ÖDÜLÜ

Yazarlık atölyesi bitiminde "Altın Kalem Ödülleri" isimli engelli-engelsiz grupların yazdıkları öyküler ile ilgili bir yarışma düzenlenerek ödüller verilecek. Proje bitiminde kursiyerlerin öyküleri görsel, kabartma ve işaret dili olmak üzere üç versiyon halinde kitap olarak yayımlanacak.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla "Otobüs Etkinlikleri", Bağcılar, Mecidiyeköy ve Üsküdar Meydanları'nda imza günleri düzenlenecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Yeni Yazarları Bu Atölyede Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement