Türkiye'nin Zigon ve Orta Sehpa Üssü; Hatay - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin Zigon ve Orta Sehpa Üssü; Hatay

Hatay'da üretilen kalitesi, kullanışlılığı ve işçiliği dolayısıyla çok fazla tercih edilen zigon ve orta sehpalar, dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

03.09.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da üretilen kalitesi, kullanışlılığı ve işçiliği dolayısıyla çok fazla tercih edilen zigon ve orta sehpalar, dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

Antakya Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada zigon ve orta sehpa üretiminde Hatay'daki mobilyacıların büyük oranda söz sahibi olduğunu belirtti.

Kentin, dünyada en fazla zigon sehpa üretiminin yapıldığı yerler arasında ilk sıralarda bulunduğunu bildiren Yapar, ürünlerin büyük bir bölümünün ihracata gönderildiğini aktardı.

Yapar, kentte bu alandaki üretime yönelmenin ise ilginç bir hikayesi bulunduğunun anlatarak, şöyle devam etti:

"Bizim zigon ve orta sehpa üretimine girme hikayemiz, ürettiğimiz diğer mobilya ürünlerinin pazarda karşılık bulmamasına denk geldi. Ürettiğimiz ürünleri günümüz şartlarına uyduramadığımız bir dönemde mobilyayı ve iş gücünü kaybetmek üzereydik. Hem firmalar kendi hayatını devam ettirsin hem de iş gücünü kaybetmesin diye biz de zigon ve orta sehpa üretimine özendirdik. Pazardaki zigon ve orta sehpa üretiminin açıklığını görüyorduk. Firmalarla görüşerek ikna yöntemiyle bu işi hallettik. Bugün artık devasa rakamlara geldi üretimimiz. Aylık 5-10 bin takımdan bugün 70-80 bin zigon ve orta sehpa takımlara ulaştı üretimimiz. Dünyanın neresinde zigon ve orta sehpa alacak varsa bu Türkiye'ye gelecek buradan da Hatay'a gelecek, çünkü bu ihtiyacı karşılayabilecek ve bu üretim kapasitesine sahip bir başka bir il ve bölge yok."

Yapar, görüntü itibarıyla Türkiye'de ve dünyada zigon ile orta sehpa üretiminde yıkılmaz bir noktaya ulaşmış durumda olduklarını kaydetti.

Yaklaşık 40 ülkeye ihracat

Dünyada zigon ve orta sehpa kültürüne sahip olan her ülkeye ihracat yaptıklarının altını çizen Yapar, başta Ortadoğu, Türki Cumhuriyetleri, Afrika ve Avrupa gibi 40 ülkenin Hatay'dan zigon ve orta sehpa satın aldığını belirtti.

Hatay'da sehpa üretiminde yaklaşık 3 bin çalışanın bulunduğunu aktaran Yapar, "Ücretleri 20 ile 150 dolar arasında değişen sehpalarımız var. Pazarda kalıcı olmalıyız. Ürünü maksimum seviyede üretip, maksimum sevide de satmalıyız. Çeşitliliğimizi de koruyabilmeliyiz. Günün getirilerine ayak uydurabilmeliyiz. Bunları yaptığımızda kalıcı olabiliyoruz." diye konuştu.

Türkiye\'nin Zigon ve Orta Sehpa Üssü; Hatay
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin Zigon ve Orta Sehpa Üssü; Hatay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement