Türkiye Off-road Şampiyonası İkinci Ayak Yarışları Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Türkiye Off-road Şampiyonası İkinci Ayak Yarışları Sona Erdi

Türkiye Off-road Şampiyonası İkinci Ayak Yarışları Sona Erdi

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Türkiye Off-road Şampiyonası İkinci Ayak Yarışları Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yapıldı.

03.05.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Türkiye Off-road Şampiyonası İkinci Ayak Yarışları Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yapıldı.

Türkiye Off-road Şampiyonası İkinci Ayak Yarışı'nın ikinci gününde engelli koşuldu. 15 kapıdan oluşan 2 buçuk kilometrelik parkurda yarışmacılar zor anlar yaşadı. 4 etaptan oluşan parkurda bazı araçlar çamura takılırken bazıları yarışmayı tamamlayamadı.

Veziroff Otomobil Sporları ve Off-road Derneği organizasyonunda Vezirköprü ilçesi Kunduz Ormanı'nda gerçekleştirilen yarışlarda 4x4 arazi araçlarının katıldığı organizasyon, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya katılan 18 araç yarışmayı izleyen yarış severlere heyecan dolu dakikalar yaşattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlenen şampiyonada ekipler, belirlenen parkurlarda yer alan tüm engel ve kapıları, ekip olarak en kısa zamanda aşmak için yarıştı. Kupanın ikinci günkü ayağında zaman zaman engelleri aşamayan otomobillerin alt takımları kırıldı. Tehlikeli anların yaşandığı yarışmaya vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Yarışmacılar zorlu etapları en kısa sürede tamamlamak için kıyasıya yarıştı. 18 otomobil katıldı yarışı 8 otomobil tamamlayabildi. 4 etap halinde yarışma gerçekleştirildi. Yarışma sonucunda dereceye girenlere kupaları verildi. 4 etap sonunda 111 puanla sürücü Kenan Özsöy ve yardımcı pilot Ozay Yağcı ikilisi birinci oldu. İkinciliği 110 puan alan Ahmet Ünlü - Ayhan Yıldırım ikilisi alırken, üçüncü de 97 puanla İrfan Özdemir - Yusuf Öztürk ikilisi oldu. Vezirköprü Off-road Külübü Organizasyon Direktör Yardımcısı Orhan Aydoğdu, "Bu yıl ilk kes ilçemizde otomobil sporları federasyonunun en prestijli off-road yarışı olan ulusal off-road şampiyonasının ikinci ayağını düzenledik" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Off-road Şampiyonası İkinci Ayak Yarışları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement