Türkiye Optimist Şampiyonası Sinop'ta Başladı - Son Dakika
Spor

Türkiye Optimist Şampiyonası Sinop'ta Başladı

Türkiye Optimist Şampiyonası Sinop\'ta Başladı

Türkiye Optimist Şampiyonası Sinop’ta başladı.

16.06.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Optimist Şampiyonası Sinop'ta başladı.

16-21 Haziran tarihleri arasında Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Türkiye Optimist Şampiyonası start aldı. Yaklaşık 200 sporcunun mücadele edeceği yarışmanın startını Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül verdi. Hava şartlarının yelken sporu için uygun olması ise şampiyonaya ayrı bir keyif kazandırdı.

Start noktasında konu ile ilgili açıklama yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "Sinop olarak son günlerde çok özel ve çok güzel etkinliklere arkadaşlarla birlikte imza atıyoruz. Burada Sinop dışından gelen başkanlar ve değerli dostlar var. Onlar da bu organizasyona çok büyük katkı sağlıyorlar. İnsanın bugün şunları gördükten sonra genç olup da bu organizasyonun içinde yer alası geliyor" dedi.

Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Cenker Sercer ise yaptığı açıklamada her şeyin çok güzel olacağını ifade ederek, "İnşallah sporcu kardeşlerimi için en iyisi olur, rüzgarımız çok müsait olur. Güzel bir yarış olacağını ümit ediyorum. Bu organizasyona katkısı olan Başta Sinop Valiliği'ne, Sinop Belediye Başkanlığı'na, tüm kamu kurumlarına ve esnafımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan yarışma hakemi olan ve yaklaşık olarak yarım asırdır yelken sporu ile ilgilenen İstanbul Yelken Spor Kulübü Başkanı Yalçın Gürkan, yelken sporunun önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Dünyada yelken sporunun diğer sporlardan çok önemli bir farkı var. Çok küçük yaştaki çocuklar denizin üzerinde tek başlarına karar vermesini öğreniyorlar. İnisiyatif kullanmayı öğreniyorlar. Okula başlamadan önce yelken sporunda geometriyi öğreniyorlar. Bugünün dünyasında çocuklar apartman çocuğu olarak büyüyor. İnsanların çocukları doğaya göndermeleri lazım. Büyük kentlerde doğayı bulmak çok zor. Doğayı eğer deniz kenarında yaşıyorsanız bulabileceğiniz en kolay yer denizdir. Türkiye'miz çok şükür üç tarafı denizlerle çevrili. Onun için kolayca doğaya dönüş yelkenle mümkün olur."

Şampiyonayı izleyenler ise her şeyin çok güzel olduğunu dile getirdiler. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Optimist Şampiyonası Sinop'ta Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement