Türkiye Otopark İşletmecileri Derneği Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Türkiye Otopark İşletmecileri Derneği Kuruldu

Türkiye Otopark İşletmecileri Derneği Kuruldu

İSPARK’ın başlattığı çalışmalarla kamu ve özel sektörün önde gelen firmalarının katılımıyla otoparkçıların merkezi olacak “Otopark İşletmecileri Derneği” kuruldu.

24.06.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSPARK'ın başlattığı çalışmalarla kamu ve özel sektörün önde gelen firmalarının katılımıyla otoparkçıların merkezi olacak "Otopark İşletmecileri Derneği" kuruldu. Dernek başkanlığına oy birliğiyle İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik seçildi.

Otopark işletmeciliği ve yatırımı yapan kamu ve özel sektör kuruluşlarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen derneğin ilk kongresi İBB Florya Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi BELDE A.Ş, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURBAK, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İMAR A.Ş, PARKTURK, POLARIS PARK, T-PARK ve diğer üye kuruluş temsilcilerinin katıldığı kongrede dernek başkanlığına oy birliğiyle İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik seçildi.

Kongrenin ardından söz alan Çevik, İSPARK'ın hayata geçirdiği yatırım ve projelerle sektörün öncü bir kuruluşu haline geldiğini belirtti. Ulaşım araçlarının otopark sorununa kalıcı ve teknolojik çözümler sunduklarını ifade eden Çevik, "Kurduğumuz dernekle yeni ve farklı çözümlerin adresi olacağız. Kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesi bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra hızlı ve kaliteli otopark hizmetini de getirecektir. Kentlerin ortak sorunu otopark alanlarının yetersiz olması. Bizler teknolojik ve kalıcı projelerle el birliğiyle bu duruma çözüm üreteceğiz. Tabi bunları yaparken yasa ve yönetmelikte farklı uygulamaların da önüne geçmek amacıyla yeni düzenlemeler yapılmasını sağlayacağız" dedi.

50 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM, 100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Otopark İşletmecileri Derneği 5 yılda 50 milyar dolarlık yatırımla 800 bin araçlık otopark yapmayı planlıyor. Kamu ve özel sektörün bir araya getiren dernek, ülke genelinde otopark yatırımlarını da hızlandıracak. Geliştirilecek ortak proje ve yatırımlarla başta Büyükşehirler olmak üzere otopark sıkıntısının yaşandığı diğer il ve ilçeler de de modern katlı otoparklar yapılacak. Özellikle zemin altı üzeri yeşil alan ve çocuk oyun parkları gibi çok fonksiyonlu otoparkların kente kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. Ülke genelinde 50 milyar dolarlık bir yatırımla yaklaşık 800 bin araç kapasiteli otopark yatırımı yapılması hedefleniyor.

Farklı ülkelerden otopark işletmeciliği yapan kamu ve özel sektör kuruluşları da dernek üyeliği için başvuruda bulunanlar arasında yer alıyor. Yakın zamanda oluşuma kabul edilecek kuruluşlar arasında uluslararası platformda otopark yatımlarında bulunan sermaye şirketleri de var. 20 üyeden oluşan "Otopark İşletmecileri Derneği'ne" ilerleyen günlerde Büyükşehir ve il belediyeleri ile özel sektörden yeni katılımcıların üye olması bekleniyor.

Ülke genelinde yapılacak yatırımlarla otopark sektöründe çalışmak üzere yaklaşık 100 bin kişinin de istihdam edilmesine katkı sağlamak hedefler arsında yer alıyor. Bir meslek kolu haline gelen otoparkçılığın daha kaliteli ve uzmanlık gerektiren bir iş kolu haline getirilmesi içinde gerekli adımlar atılacak. Otopark uygulamaları ve işletmeciliği bölümünün oluşturulması ve ilk etapta ön lisans olarak eğitim faaliyetlerine başlaması için Üniversitelerle görüşmeler başlatıldı. Ayrıca İstanbul başta olmak üzere ülke içi ve ülke dışında otoparkçılık yapan kurum çalışanlarının eğitilmesi için İSPARK bünyesinde Akademi de kuruldu.

OTOPARKÇILIĞIN MERKEZİ OLACAK

Ulaşım araçlarının park çözümlerine yönelik strateji ve proje geliştirmek, otopark ve sistemleri konusunda bilgi ve tecrübe paylaşmak, yönetmelik ve yasal mevzuatların belirleyici bir şekilde uygulanması sağlamak amacıyla işletmecilik yapan kamu ve özel sektörü bir çatı altında birleştiren "Türkiye Otopark İşletmecileri Derneği" otoparkçılığın merkezi olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Otopark İşletmecileri Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement