Türkiye, Ozon Tabakasını İncelten Madde İthalatını Azaltıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Ozon Tabakasını İncelten Madde İthalatını Azaltıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ozon tabakasını incelten maddelerin ithalatı için 2009'dan bu yana kota uygulandığı, 2014 yılında izin verilen miktarın 2 bin 300 ton iken bu yıl için izin verilen miktarın ise 500 tona indirildiğini bildirdi.

09.02.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin, geçen yıl ozon tabakasını incelten maddelerin ithalatına izin verilen miktarın 2 bin 300 ton olduğu, bu yıl için izin verilen miktarın ise 500 tona düşürüldüğü bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin 1991 tarihinde taraf olduğu "Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü" ile ilgili ulusal, uluslararası çalışmaların izlenmesi ve koordinasyonu çalışmaları devam ediyor.

Ozon tabakasını incelten maddelerin ithalatı için 2009 yılından bu yana kota uygulandığını anımsatan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "2014 yılında izin verilen miktar 2 bin 300 ton iken, bu yıl için izin verilen miktar 500 tona indirildi. Bakanlık olarak servis amaçlı ithalat için kayıtlı olan firmalara Şubat ayı içerisinde Ekonomi Bakanlığınca 2015 yılı için kota dağıtımı yapılacak" dedi.

Ozon tabakasını incelten maddelerin, sıkı kontrol altına alınabilmesi amacıyla Türkiye'ye girişine sadece, ihtisas gümrükleri olarak belirlenen Trakya Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü, Ambarlı Gümrük Müdürlüğü, Dilovası Gümrük Müdürlüğü, Derince Gümrük Müdürlüğü, İzmir Gümrük Müdürlüğü ve Mersin Gümrük Müdürlüklerine izin verildiği ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca ozon tabakasını incelten maddelerin sınır noktalarında tanımlanması ve tespiti için etkin bir sistem kurulmasını hedefleyen gümrük eğitimlerinin, 25-27 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul'da, 2-3 Mart 2015 tarihlerinde ise İzmir'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Gümrük eğitimine, 6 ihtisas gümrüğünde görev yapan gümrük memurları ve İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Mersin, Manisa ve Denizli illerinde görev yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelinin katılması planlanıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye, Ozon Tabakasını İncelten Madde İthalatını Azaltıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • tr: BU KADAR İNCELTİP DELDİKTEN SONRA KIYMETİMİ KALDI 0 0 Yanıtla
  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi
    15:48 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi.


Advertisement