Türkiye-pakistan Gençlik Köprüsü Projesi - Son Dakika
Güncel

Türkiye-pakistan Gençlik Köprüsü Projesi

Türkiye-pakistan Gençlik Köprüsü Projesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin, Pakistan’ın bağımsızlığından sonraki süreçte her zaman yanında yer aldığını ve bundan sonra da yer almaya devam edeceğini ifade ederek, “Pakistan bizim ikinci evimizdir” dedi.

17.03.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin, Pakistan'ın bağımsızlığından sonraki süreçte her zaman yanında yer aldığını ve bundan sonra da yer almaya devam edeceğini ifade ederek, "Pakistan bizim ikinci evimizdir" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye-Pakistan Gençlik Köprüsü Projesi çerçevesinde Ankara'ya gelen Pakistanlı gençleri kabul etti.

Türkiye ile Pakistan arasındaki tarihi geçmişe ve kardeşliğe dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Gönül bağımızın ve karşılıklı fedakarlıklarımızın çok eskilere dayandığı Pakistan'dan gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Pakistan bizim için ikinci evimiz gibidir, biz iki kardeş ülkeyiz. İki Müslüman kardeş ülkenin birbiriyle olan dayanışmasının olması gerektiği gibi birbirimize destek olmayız" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Pakistanlı gençlerin Türkiye'de bulunmalarının ve Türkiye'deki gençlerle tanışmasının önemine işaret ederken, "Pakistan'ın bağımsızlığından sonraki süreçte Türkiye her zaman yanında yer almıştır ve bundan sonra da yer almaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Türkiye-Pakistan Gençlik Köprüsü Projesi çerçevesinde Ankara'ya gelen Pakistanlı gençlerin, 2011 yılında Pakistan ile yapılan anlaşmanın en somut örneğini sergileyeceklerini dile getiren Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ümit ediyorum ki Türkiye'deki hatıralarınız sizlere ilerideki hayatınızda büyük destekler sağlayacak. Bundan sonra Türkiye'ye gelecek olan kardeşlerinize de şimdiden tecrübelerinizi aktarmaya başlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Tekrar Türkiyemize, Ankaramıza ve Bakanlığımıza hoş geldiniz. Ümit ediyorum ki buradaki ziyaretleriniz çok güzel geçecektir. En yakın zamanda sizlerle yeniden bir araya gelmeyi ümit ediyoruz."

Pakistanlı gençlerin Türkiye ziyareti hafta sonu İstanbul'da devam edecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye-pakistan Gençlik Köprüsü Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement