Türkiye Rafting Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Türkiye Rafting Şampiyonası

Türkiye Rafting Şampiyonası

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunca Erzurum'da organize edilen şampiyona, sona erdi.

11.05.2014 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunca düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası, sona erdi.

Valiliğin desteğiyle Uzundere ilçesindeki Tortum Çayı'nda yapılan şampiyonaya 13 ilden 200 sporcu katıldı.

Geçen ay Düzce'de gerçekleştirilen ilk etabın ardından şampiyonanın iki gün süren Erzurum ayağında, U-23 erkekler, büyük erkekler ve bayanlar grubundaki sporcular, sprint, slalom, kafa kafaya ve nehir inişi yarışlarında mücadele etti.

Çekişmeli mücadelelere sahne olan şampiyonada büyük erkeklerde Çaykur Spor Kulübü birinci, Extrem Türk Doğa Sporları Kulübü ikinci, Rize Belediyespor üçüncü, U-23 genç erkeklerde Çaykur Spor Kulübü birinci, Rize Belediyespor ikinci, İyiderespor üçüncü, bayanlarda ise Erzurum Atak Spor Kulübü birinci, Ardeşen Gençlik Spor Kulübü ikinci ve Erzincan Munzur Spor Kulübü üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri, Uzundere Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, Belediye Başkanı Halis Özsoy ve Emniyet Amiri Abdullah Aslan ile diğer ilgililerin katıldığı törenle verildi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı, törende, raftingin nehirle savaşma sporu olmadığını, insanın kendini nehrin akışına uydurduğu spor dalı olduğunu söyledi.

Dün akşam etkili yağışın ardından nehrin debisinin yükseldiğini belirten Yardımcı, "Tabii ki Uzundere'de çok müthiş bir nehir var. Dün akşamki yağış ile birlikte nehrin debisi iyice yükseldi. Aslında bu bizim istediğimiz bir debiydi. Çünkü biz Avrupa şampiyonasına gidiyoruz. Biz dünya şampiyonu bir ekibiz. Sert, 2,3 ve 4 dereceli sularda yarış yapmalıyız ki burada ve dünyada başarılı olalım" dedi.

Bosna Hersek'te düzenlenecek olan 'Avrupa Şampiyonası' öncesi bu kadar sert bir suda böyle bir yarış ile antrenman yapma fırsatı bulduklarını ifade eden Yardımcı, amaçlarına ulaştıklarını kaydetti.

"Dünya şampiyonuyuz, Avrupa'ya korkarak gitmiyoruz"

Yardımcı, her etaptan sonra milli takım oluşturduklarını ve Uzundere etabının ardından oluşturulacak milli takımın Bosna Hersek'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacağını dile getirdi.

Yardımcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Haziranın son haftasında ilk defa gerçekleştirmeyi kararlaştırdığımız Tunceli Munzur etabından sonra da Slovakya, Rize Ardeşen etabından sonra ise Brezilya milli takımını oluşturacağız. Çünkü dünyadaki standart numaralara uymak zorundayız. Her etap sonu milli takım hazırlanıyor. Hemen kampa girerek Avrupa şampiyonalarına devam ediliyor. Şu anda oluşacak milli takımımız, 10 gün sonra 7 günlük yarış için Bosna Hersek'e gidiyor. Başarılı olacağımıza inanıyoruz çünkü biz 2014 Yeni Zelanda dünya şampiyonuyuz. Avrupa'ya korkarak gitmiyoruz. Onun için Uzundere'deki sert sular bizi korkutmuyor, adeta bize gevşek geliyor. Daha sert su arıyoruz."

Yardımcı, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Erzurum Valiliğine teşekkür etti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Rafting Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement