Türkiye Ralli Şampiyonası'nın İkinci Yarışı Eskişehir'de Başladı - Son Dakika
Spor

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın İkinci Yarışı Eskişehir'de Başladı

Türkiye Ralli Şampiyonası\'nın İkinci Yarışı Eskişehir\'de Başladı

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan 5. Eskişehir Rallisi, başladı.

10.05.2014 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen ve Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci yarışı olan 5. Eskişehir Rallisi, başladı.

Espark Alışveriş Merkezi önünde sembolik start alan yarış, 304,30 kilometrede 29 ulusal, 8 historic ve 15 mahalli olmak üzere toplam 52 ekibin katılımı ile gerçekleşecek. Sembolik start sonrası Porsuk Kapalı Spor Salonu yanındaki pistte Seyirci Özel Etabı sonrasında Espark, Banaz ve KYK etaplarını geçecek olan ekipler, saat 23.47'den itibaren servis alanında ilk günü noktalayacaklar. Yarın sabahı 09.30'da yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipler, Espark, Banaz ve KYK etaplarını ikişer kez geçerek, saat 16.23'den itibaren Espark AVM önündeki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecekler.

Avrupa'dan birçok ünlü pilotun eğitmenliğini yapan İtalyan Vittorio Caneva'nın Taner Oylukan yardımcı pilotluğunda 0 numaralı öncü araç ile parkura çıkacağı rallide konuk ekip yer alacağı, Fransa'da yaşayan Türk asıllı Murat Doğral, Fransa Ralli Şampiyonası'nı takip ettiği Porsche 997 GT3 ile ülkesinde ilk kez Eskişehir'de start alacağı bildirildi.

Öte yandan sembolik start öncesi düzenlenen basın açıklamasında konuşan ralli pilotu Yağız Avcı, yarış koşullarının oldukça zor göründüğünü söyledi. Yeni etabın uzun ve oldukça zor olduğunu kaydeden Avcı, kendilerini oldukça iyi bir mücadelenin beklediğini ifade etti.

Bir diğer ralli pilotu Simin Bıçakçıoğlu ise, Eskişehir'de yarışların kendisi açısından çok şanslı geçtiğini, şampiyonanın bu etabında ciddi bir mücadele olacağını sözlerine ekledi.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağı olan Ege'deki başarılarını Eskişehir'de de tekrarlamak istediğini aktaran Buğra Banaz ise, "Kazandığım üç birinciliği burada da kazanmak istiyorum. Bunun için önümde çok büyük bir şans var. Bu şansları doğru kullanırsam amaçlarıma ulaşacağım" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, şampiyonanın kazasız bir şekilde sonuçlanmasını diledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Ralli Şampiyonası'nın İkinci Yarışı Eskişehir'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement