Türkiye Rallikros Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Türkiye Rallikros Şampiyonası

Türkiye Rallikros Şampiyonası

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) faaliyet takviminde yer alan Türkiye Rallikros Şampiyonasının final yarışları Bursa'da başladı.

15.10.2016 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) faaliyet takviminde yer alan Türkiye Rallikros Şampiyonasının final yarışları Bursa'da başladı.

2016 Türkiye Rallikros Şampiyonası 3'ncü, 4'üncü ve 5'inci ayaklarının startı İznik Gölü Orhangazi sahilindeki parkurda verildi.

Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK), Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) ve Ege Otomobil Sporları Kulübü'nün (EOSK) ortak organizasyonu ile ulusal ve mahalli olarak iki ayrı klasmanda düzenlenen yarışlara Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 25 sporcu katıldı.

İznik Gölü kenarında yer alan bin 100 metre uzunluğundaki toprak zeminli rallikros pistindeki iki gün sürecek yarışlar yarı final, final sıralaması ile koşulacak. Otomobillerin motor hacimleri ve tadilatlarına göre 3 ayrı kategoride değerlendirildiği yarışlar, yarın saat 19: 00'da İskele Pub'da düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Yarışlar sırasında zaman zaman kazalar da yaşandı. Isınma turlarında kaza yapan bir otomobil pist dışına çekildi. İki otomobil de yarışlar sırasında kaza yaparak kullanılamaz hale geldi. Kazalarda yaralanan olmadı.

Türkiye Rallikros Şampiyonası yarışlarının ilk gününü Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve ilçe halkı da izledi. Protokol üyeleri start noktasına gelerek bazı turların startını verdi.

Orhangazi Belediye Başkanı Çağlayan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Rallikros Şampiyonası'nın Orhangazi'de yapılmasının mutluluk ve heyecan verici olduğunu söyledi. Yarışların yapıldığı göl bölgenin spor vadisi haline geleceğini ifade eden Çağlayan, bu yönde çalışmaların başladığını aktardı.

Çağlayan, farklı spor dallarında futboldan tenise, otomobil sporlarından yamaç paraşütüne kadar birçok tesis yapılanmasının sürdüğünü söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Rallikros Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement