Rusya: Maslahatgüzarın Çağrılma Sebebi Suriye'deki Durum - Son Dakika
Güncel

Rusya: Maslahatgüzarın Çağrılma Sebebi Suriye'deki Durum

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ankara'daki geçici Rus Maslahatgüzarı'nın Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmesinin Suriye'deki mevcut durum üzerine olduğunu bildirdi.

23.03.2017 18:46  Güncelleme: 20:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zaharova haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ankara'daki geçici Rus Maslahatgüzarı Sergey Panov'un Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na Suriye'deki hala kolay olmayan durumu görüşmek üzere çağrıldığını söyleyebilirim. Bilindiği üzere Türkiye, Suriye'deki barış sürecindeki başlıca partnerlerimizden birisidir; görüşmede de bu konular değerlendirildi. Askeri konuları ilgilendiren her sorunun ise direkt olarak Rusya Savunma Bakanlığı'na aktarılması gerektiğini hatırlatmak isterim."

29 MART'TA TOPLANTI OLACAK

Zaharova, terörle mücadele konusunun Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinde önemli bir gündem maddesi haline geldiğini belirterek, "29 Mart'ta Moskova'da 2 ülke dışişleri bakanlıkları himayesinde, terör ve organize suçlarla mücadele konularının görüşüleceği bir toplantı düzenlenecek. Bir önceki toplantı geçtiğimiz kasım ayında Ankara'da yapılmıştı." dedi.

Maria Zaharova, toplantıda Rus heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov'un başkanlık etmesinin planlandığını da belirtti.

Rusya: Maslahatgüzarın Çağrılma Sebebi Suriye\'deki Durum
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya: Maslahatgüzarın Çağrılma Sebebi Suriye'deki Durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement