Türkiye Sağlık Turizmini Dubai'de Tanıtıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Sağlık Turizmini Dubai'de Tanıtıyor

Türkiye Sağlık Turizmini Dubai\'de Tanıtıyor

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC) işbirliği ile Dubai’de düzenlenen dünyanın en büyüğü 3. IMTEC International Medical Travel Exhibitioand Conferance Sağlık Turizmi Fuarı açıldı.

07.10.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC) işbirliği ile Dubai'de düzenlenen dünyanın en büyüğü 3. IMTEC International Medical Travel Exhibitioand Conferance Sağlık Turizmi Fuarı açıldı.

Fuarın açılışına Dubai Sağlık Bakanı Humaid Mohammed Obaid Al Qatami ile Dubai Sağlık Otoritesi Başkanı Dr. Layla Mohammed Almarzouqi ve davetliler katıldı.

Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi (THTC) Kurucu Başkanı Emin Çakmak, fuarın açılışında, Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak üzere 10 yıl önce yola çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin gözde sağlık kuruluşları ve doktorlarıyla dünyanın her tarafında fuarlar seminerler toplantılar düzenliyoruz. Türkiye dünya sağlık turizminde gelirde 2'inci sırada hasta alımında ise 5'inci sıradadır. Türkiye olarak dünyanın sağlık turizminde lider bir ülkesi konumuna geldik. Bunu 2 yıldan beri dünya Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi'nin başkanlığını Türkiye'nin yürütmesi göstermektedir. Bizim bir sloganımız var 'Sağlık turizmi herkes içindir' bu düşünceyle yola çıkarak dünyaya şifa dağıtıyoruz."

Sağlık Otoritesi Başkanı Dr. Layla Mohammed Almarzouqi de Dubai'nin dünyada giderek gelişen sağlık turizminin Ortadoğu'ya açılan en önemli noktasında olduğunu ifade ederek, "Ülke olarak sağlık turizmine yaptığımız yatırımlarda dünyanın gelişmiş ülkeleri ile işbirliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

GHTC ve THTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan da, Türkiye'deki sağlık turizmi gelişmeleri ve Türkiye'nin önderliğinde dünyanın sağlık turizmi için yapılan çalışmaları anlattı. Türkiye'nin sağlık kuruluşları ve doktorlarını n başarılarıyla uygulanan teknolojik gelişmeleri hakkında bilgi verdi. Gürkan, insana ve teknolojiye yapılan yatırımlarla Sağlık Turizmi'nde Türkiye'nin 2023 yılında 2 milyon kişiyi ağırlayacağını bildirdi.

TÜRKİYE'DEN FUARA MİLLİ KATILIM

9 Ekim'e kadar açık kalacak fuara THTC 3. Kez Elmas sponsoru oldu. Türkiye fuara kiraladığı 140 metrekare stantla milli katılım gerçekleştirdi. Türkiye fuara, 10 kuruluş ve 34 delege ile katılıyor. Fuara katılan kuruluşlar arasında Çukurova Kalkınma Ajansı, Ankara Ticaret Odası, Mersin Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi yer alıyor.

Fuara, Güney Kıbrıs, BAE, Hindistan, Almanya, Çin, İsoanya, Tayland, Lübnan, Filipinler, Yunanistan, İtalya, Avustralya, Pakistan, İngiltere, Malezya, Sri Lanka, İsviçre, Polonya, Monaco, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Ürdün, Avusturya ve İran'dan sağlık kuruluşları katılıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Sağlık Turizmini Dubai'de Tanıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement