Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" - Son Dakika
Güncel

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Karabük'teki lise öğrencilerine 78 bisiklet dağıtıldı.

19.05.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Karabük'teki lise öğrencilerine 78 bisiklet dağıtıldı.

Yenişehir Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende konuşan Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, proje kapsamında 78 bisiklet dağıttıklarını söyledi.

Hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi olduğunu ifade eden Sarı, "Yapılan araştırmalara göre ülkemizde bireylerin yüzde 70'den fazlasının düzenli fiziksel aktivite yapmadığı ve 6-18 grubu bireylerin yüzde 20'sinden fazlasında kilo problemi olduğu saptanmıştır. Çocukluk çağında ve gençlik döneminde kazanılacak olan olumlu davranış ve alışkanlıkların yetişkinlik, yaşlılık dönemini iyi yönde etkilediği hepimiz tarafından bilinmektedir." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından hareketsiz yaşam ve obezite ile mücadele kapsamında bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla bu projenin başlatıldığını vurgulayan Sarı, proje kapsamında ildeki okullara 474 bisiklet desteği sağlandığını, 330 bisikletin ise önümüzdeki günlerde sağlanacağını kaydetti.

Konuşmanın ardından Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever tarafından öğrencilere bisikletleri teslim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement