Türkiye Şampiyonluğu İçin Kürek Çekiyorlar - Son Dakika
Yerel

Türkiye Şampiyonluğu İçin Kürek Çekiyorlar

Erzurum ATAK Spor Kulübü Rafting Takımı sporcuları, Tunceli'de gerçekleştirilecek Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 3. ayağına iddialı hazırlanıyor Antrenör Bayram: "Tunceli'de gerçekleştirilecek 3. ayak yarışlarının ardından Rize'de 4. ayak yarışları yapılacak.

19.05.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum ATAK Spor Kulübü Rafting Takımı sporcuları, Tunceli'de gerçekleştirilecek Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 3. ayağına iddialı hazırlanıyor.

Kent merkezine 90 kilometre uzaklıktaki Tortum Çayı kenarında kampa giren ATAK Spor Kulübü Rafting Takımı'nın erkek ve bayan takımı sporcuları, antrenman öncesi özel kıyafetlerini giyerek hazırlıklarına başlıyor.

Daha sonra gruplar oluşturarak botlarını şişirmeye başlayan sporcular, hazır hale gelen botlarını ve küreklerini sırtlayarak araçlarına yüklüyor. 3 kilometre uzaklıktaki nehir inişi antrenmanını gerçekleştirecekleri alana gelen sporcular, burada botlarını kürekleriyle sulayarak yarışa hazır hale getirmeye çalışıyor.

Yaklaşık 8 kilometre süren nehir iniş antrenmanı sırasında sporcuların başına bazı aksilikler de geliyor. Sporcular, ilçede etkili olan fırtına nedeniyle çaya devrilen bir ağaç engelini, botlarını sırtlarına alarak geçti.

Uzundere ilçesinde noktalanan 8 kilometrelik nehir inişi yarışının sonunda da çaya inen sporcular, burada keyifli dakikalar yaşıyor

-"Rafting adrenalini yüksek, güzel bir spor"

Rafting antrenörü Çetin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 ayaklı Türkiye Rafting Şampiyonası'nın ilk ayağını Düzce'de, ikinci ayağını Erzurum'un Uzundere ilçesinde gerçekleştirdiklerini anımsatarak, üçüncü ayağı ise Tunceli'de organize edeceklerini söyledi.

Uzundere yarışının sert ve güzel bir yarış olduğunu belirten Bayram, bayanlarda takımlarının birinci olduğunu ifade ederek, "Bundan sonraki yarışımız Tunceli'de. O yarışın hazırlıklarını sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. 20 kişilik bir takımımız var. Onlarla antrenmanlarımızı yapıyoruz" dedi.

Tunceli'de gerçekleştirilecek 3. ayak yarışlarının ardından Rize'de 4. ayak yarışlarını yapacaklarını dile getiren Bayram, şunları kaydetti:

"Orada genel klasman birincisi belli olacak. Bayanlarda oldukça iddialıyız. Erkeklerde de inşallah önümüzdeki yıllarda aynı iddiamızı devam ettireceğiz. Burada yaptığımız çalışmaların tamamı rafting sporunun gelişmesine yönelik. Rafting halk arasında tehlikeli bir spor olarak bilinir ancak gerekli emniyet tedbirleri alındığı takdirde, yüzdürgeciniz, kaskınız ve botta en önemlisi bilen bir rehberiniz olduğu müddetçe rafting oldukça güvenli ve adrenalini yüksek, güzel bir branştır."

Bayram, amaçlarının rafting sporunu geliştirmek olduğunu anlatarak, "Geçen yıl Yeni Zelanda'da yapılan dünya şampiyonasında U-19 erkek takımımız 4 ayaklı yarışmanın iki ayağında da sprint ve kafa kafaya yarışlarında dünya şampiyonu oldu. Bu da bizi daha çok cesaretlendirdi" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Şampiyonluğu İçin Kürek Çekiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement