Türkiye Sandık Başında - Son Dakika
Güncel

Türkiye Sandık Başında

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti İstanbul milletvekili adayı Mehdi Eker, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Florya'da kullandı.

01.11.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti İstanbul milletvekili adayı Mehdi Eker, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Florya'da kullandı.

Topbaş ile Eker, oy kullanacakları Şenlikköy Murat Kölük İlkokuluna birlikte geldi.

Burada bir süre vatandaşlarla selamlaşan Topbaş ve Eker, daha sonra oy kullanacakları "1321" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geçti.

Eker, oy pusulasının bulunduğu zarfı sandığa, "Bismillah" diyerek attı.

Seçimlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak oyunu kullanan Topbaş da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, artık sözün millette olduğunu, siyasilerin söyleyeceklerini anlattığını belirtti.

Seçim sonuçlarının birleştirici olmasını dileyen Topbaş, şöyle konuştu:

"Demokrasinin vazgeçilmez unsurları siyasi partiler, seçim sürecindeki çalışmalarda söylem dozunu artırmış olabilir. Bunlar seçim meydanlarında kaldı. Artık dostluk ve kardeşlik zamanı. 78 milyonluk büyük bir aile olarak, millet olarak, geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Çocuklarımızın yarınlarını hazırlayacağız. Bu kardeşlik rüzgarının daim olmasını diliyorum."

Topbaş seçim sonucunun "başlarının tacı" olduğunu belirterek, herkesin sandıktan çıkan sonuçlara saygılı olması gerektiğini vurguladı.

"En güzel kararı milletimiz sandıklarda veriyor"

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti İstanbul milletvekili adayı Eker de seçimlerin demokrasinin şölen günleri olduğunu söyledi.

Seçim günlerinde milletin konuştuğunu dile getiren Eker, şunları kaydetti:

"Seçmen konuşuyor ve en güzel kararı, en iyi şekilde, oylarıyla milletimiz sandıklarda veriyor. Bugün çıkacak sonuçlar, seçim sonuçları da milletimiz için, bütün bölgemiz ve insanlık için hayırlı sonuçlar getirir inşallah. Allah, hayırlara vesile kılsın. Millet iradesi, her şeyin üzerindedir. Hepimiz, bu sonuçlara saygı göstereceğiz. O milletin iradesi, başımızın üstündedir. Bugün inşallah sandıklarda tecelli edecek sonuçla birlikte de ülkemiz yeni bir döneme girecek. Seçimler öncesinde konuşulanlar, elbette ki siyasi bir muhalefetin ve birbirlerine rakip partilerin rekabet içerisinde söyledikleri sözler. Bugün artık millet, bütün bunları değerlendirdi, değerlendiriyor. Kendi geleceği için en güzel kararı inşallah istihzar edecek, üretecek."

Bu arada, Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş da oyunu aynı sandıkta kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement