Türkiye, Sefalet Endeksinde En Kötü Sekizinci - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye, Sefalet Endeksinde En Kötü Sekizinci

Türkiye, Sefalet Endeksinde En Kötü Sekizinci

Bloomberg'in 2016 yılı için hazırladığı sefalet endeksinde Sırbistan'ın ardından 18,8 puanla Sırbistan'ın ardından en kötü 8. ülke oldu. Listenin başında 159,7 puanla Venezuela var.

04.02.2016 16:35  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Bloomberg'in 2016 yılı için hazırladığı ve 63 ülkenin yer aldığı sefalet endeksinde 18,8 puanla Sırbistan'ın ardından en kötü sekizinci ülke oldu. Sefalet endeksinde Türkiye'yi Brezilya izledi. Ekonomistler sıralamayı belirlerken ilgili ülkelerin enflasyon ve işsizlik rakamlarını ana gösterge olarak değerlendirdi.

VENEZUELA LİSTENİN TEPESİNDE

Dünyanın en sefil ekonomiler sıralamasında zirve bu yıl da değişmedi. Yüzde 98,3'lük enflasyonu ve yüzde 6,8'lik işsizlik oranıyla Güney Amerika ülkesi Venezuella, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sefalet endeksinde zirveye oturdu. Ekonomistler Venezuella'nın yeni yılda 159,7 puanla sefalet endeksinde en üst sırada yer alacağını öngördü.

VENEZUELA DÜŞÜK PETROL FİYATLARINDAN OLUMSUZ ETKİLENDİ

Venezuella'nın ihracatının yüzde 95'ini ham petrol ve petrol ürünleri oluşturuyor. Düşük petrol fiyatlarının vurduğu Venezuela'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro geçtiğimiz aylarda 'ekonomik olağanüstü hal' ilan etmişti. Maduro ayrıca dünyanın en ucuz benzinine sahip ülkede akaryakıt fiyatlarına zam sırasının geldiğini duyurmuştu.

YUNANİSTAN 4. SIRADA

Sefalet endeksinde sıralama şöyle oluştu: 1) Venezuela 2) Arjantina 3) Güney Amerika 4) Yunanistan, 5) Ukrayna 6) İspanya 7) Sırbistan 8) Türkiye 9) Brezilya 10) Kazakistan.

63 ÜLKE MERCEK ALTINA ALINDI

Dünyanın en sefil ekonomilerini belirlemek için anketine katılan ekonomistler dünya genelinde 63 ekonomiyi mercek altına aldı.

ENFLASYON VE İŞSİZLİK RAKAMLARI ANA GÖSTERGE OLARAK ALINDI

Ekonomistler sıralamayı belirlerken ilgili ülkelerin enflasyon ve işsizlik rakamlarını ana gösterge olarak değerlendirdi.

Kaynak: dunya.com

Son Dakika Ekonomi Türkiye, Sefalet Endeksinde En Kötü Sekizinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement