Türkiye Senegal'e Sebze ve Meyve Hali Kuruyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Senegal'e Sebze ve Meyve Hali Kuruyor

Türkiye Senegal\'e Sebze ve Meyve Hali Kuruyor

Türkiye, Eximbank katkılarıyla Senegal’de uluslararası hal kuracak.

01.09.2014 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Eximbank katkılarıyla Senegal'de uluslararası hal kuracak.

Türkiye'nin Senegal'e yapacağı uluslararası sebze-meyve hali için Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr ve beraberindeki heyet incelemelerde bulunmak üzere Bursa geldi.

Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr ve beraberindeki heyet ve Senegal İstanbul Fahri Konsolosu Emin Çakmak ile beraber Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Tarihi Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette özellikle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konuları dile getirildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Vali Münir Karaloğlu, Senegal ile Türkiye'nin tarihe dayanan dostlukları olduğunu söyleyerek, "Batı Afrika'da bizim uzun süredir diplomatik ilişiklerimiz ve gönül bağımızın olduğu bir ülke. Senegal ismi geçtiği zaman bile bizde bir hoşluk olur." dedi.

Türkiye ile Senegal arasındaki bu dostluk ve gönül ilişkisine yakışmayan bir ticari ilişki olduğunun ifade eden Karaloğlu, "Bu gelişiniz inşallah Türkiye ile Senegal arasında ki ekonomik ilişkileri de canlandırır diye temenni ediyoruz. Bursa Türkiye'nin en önemli ticari ve ekonomik merkezlerinden bir tanesi. Bursa olarak dış ticareti ithalat ve ihracat toplamı bu gün 27 milyar dolar olan bir şehir. Bunun da yaklaşık 14 milyar doları ihracat. Senegal'in hem Türkiye, hem de yerelde Bursa ile yapabileceği çok şey var" diye konuştu.

"SENEGAL'E ÇOK BÜYÜK SEBZE VE MEYVE HALİ KURACAĞIZ"

Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr da, Senegal ile Türkiye arasında tarihi ve dini bağların olduğu ifade ederek, "Türkiye, Senegal için çok önemli bir partner. Bu gün Türkiye Eximbank'ın da katkıları ile çok önemli bir ticaret merkezi kuracağız Senegal de Türkiye ile işbirliği içinde. Bizim Cumhurbaşkanımız için de çok önemli olan bir proje için geldik buraya. Bunun ismi MİL. Yani büyük bir hal alanı, çok büyük bir ticari ve sebze meyve hali kuracağız. Bunu da Türk şirketlerle birlikte kuracağız. Bunu da biz bu alanın kuruluşunda Türk şirketlerle detaylarını incelemek için geldik" dedi.

Vali Münir Karaloğlu ziyaretin sonunda Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr İznik çinisi hediye etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Senegal'e Sebze ve Meyve Hali Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement