Türkiye Süper Kupası Sahibini Buluyor - Son Dakika
Spor

Türkiye Süper Kupası Sahibini Buluyor

Türkiye Süper Kupası Sahibini Buluyor

Galatasaray ile Fenerbahçe üst üste üçüncü kez Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek.

24.08.2014 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013-14 sezonunda Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray, Manisa'da karşı karşıya gelecekler.

Tüm geliri Soma'da kaybettiğimiz madencilerimizin ailelerine aktarılacak karşılaşma, 20:30'da başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak.

ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ

Galatasaray Süper Kupa'da son 8 yılda 4 kez mücadele edip üç kez kupayı kazandı. Fenerbahçe de son 7 yılda 4 kez bu kupa için mücadele edip iki kez Galatasaray'a karşı kaybetti. Sarı-lacivertliler, diğer iki maçta ise Beşiktaş'ı yenerek kupaya uzandı.

Galatasaray ve Fenerbahçe, Türkiye Süper Kupa maçında üst üste üçüncü kez karşı karşıya gelecekler.

Sarı-lacivertliler, iki takım arasında geride kalan 377 maçtan 143'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 121 kez galip geldi. İki takım 113 maçta ise eşitliği bozamadı. "Sarı Kanaryalar"ın attığı 526 gole, "Cim Bom" 478 golle karşılık verdi.

Galatasaray'da Cesare Prandelli ve Fenerbahçe'de İsmail Kartal, takımlarının teknik direktörü olarak ilk resmi maçlarına çıkacaklar.

Karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Serkan Ok yapacak. Ali Palabıyık'ın dördüncü hakem olarak görev yapacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Tolga Özkalfa ve Çağatay Şahan olacak.

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Hamit Altıntop bu maçta forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'de ise henüz lisansı çıkmayan ve sakatlığı yeni düzelen Diego dışında sakatlığı devam eden Egemen Korkmaz da bu maçta görev alamayacak.

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i: Volkan, Gökhan, Bekir, Alves, Caner, Mehmet Topal, Emre, Meireles, Kuyt, Emenike, SowGalatasaray'ın muhtemel 11'i: Muslera, Veysel, Semih, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Sneijder, Bruma, Olcan, Burak

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Türkiye Süper Kupası Sahibini Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement