Türkiye Tarihinin En Büyük Bisiklet Buluşması Ürgüp'te Başladı - Son Dakika
Spor

Türkiye Tarihinin En Büyük Bisiklet Buluşması Ürgüp'te Başladı

Türkiye Tarihinin En Büyük Bisiklet Buluşması Ürgüp\'te Başladı

Türkiye tarihinin en büyük bisiklet buluşması Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali Ürgüp’te başladı.

10.09.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye tarihinin en büyük bisiklet buluşması Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali Ürgüp'te başladı. 9 Eylül'de başlayan yarışlar 13 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

20 ülkeden yaklaşık bin 200 bisikletlinin buluşma noktası olan festival kapsamında hem amatör hem yarışmacı bisikletçilere yönelik farklı etkinlikler yapılacak. Türkiye'nin bisiklet markası Salcano'nun desteklediği festivalde yol ve dağ bisikleti kullanıcıları için de alternatifler sunulacak. Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan Gran Fondo yarışları iki ayrı parkuruyla yol bisikleti tutkunlarının merakla beklediği bir diğer etkinlik olarak gerçekleşecek. Kapadokya'daki festivalde halk yarışı da olacak.

"KAPADOKYA DÜNYANIN EN GÜZEL PARKURLARINDAN BİRİ"

Yarışmanın ikinci gününde açıklamalarda bulunan Kapadokya Salcano Bisiklet Festivali Organizatörü Aydın Ayhan Güney, "Daha önce Kapadokya'da bisiklette birçok organizasyonlar oldu. Kapadokya dünyanın en güzel bisiklet parkurlarından birisidir. Biz de buradan yola çıkarak Türkiye'nin en büyük bisiklet buluşmasını gerçekleştirmek üzere yaklaşık 10 ay önce bir çalışma başlattık. Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali'nin özelliği her kesimden bisikletçiyi Kapadokya'da toplamasıdır. Öncelikle şu an devam eden Kapadokya Bisiklet Köyü buluşması adı altında bir organizasyonumuz var. Bu bisiklete binen herkesin yapabileceği günlük 30-40 kilometre mesafelerde genç-yaşlı normal hayatında bisiklet kullanan insanların Kapadokya'yı görmek amacıyla gelip, tarihi alanları gezdiği bir organizasyon" dedi.

"GRAN FONDO YARIŞI TÜRKİYE'DE İLK KEZ YAPILACAK"

Yaklaşık 300 kişinin 2 gündür Kapadokya'da olduğunu dile getiren Güney, "4 günlük bir aktivite. Bunun yanı sıra profesyonel bisikletçilerin katılacağı 4 günlük bir yarış var. Bu yarışların özelliği olimpiyatlara puan vermesidir. Dünyanın iyi sporcuları burada. Dağ bisikleti yarışması, etaplı yarış dediğimiz bir sistem 4 gün boyunca, pazar gününe kadar yine Ürgüp merkezinden çıkan etaplı yarışlar olacak. Bir diğer aktivitemiz cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu, Türkiye'de ilk kez yapılan 'gran fondo' isminde bir yarış çeşididir. Amatör yol bisikleti sporcularının yarışıdır. Onların hiçbiri profesyonel değil ama günlük hayatında yoğun bisiklete binen ve bunu yarışmalara yansıtmak isteyen insanların gelip yarıştığı, sayı sınırı olmayan, binlerce insanın katılabileceği bir yarıştır. Yaklaşık 500 kişi Kapadokya'ya bu yarış için geldi. Bu yarış Türkiye'de ilk kez yapılıyor, bu sebeple o konuda çok heyecanlıyız. Pazar gününe kadar devam edecek festivalde her gün yarışlar olacak, her gün ödül töreni olacak ve en son pazar günkü dağ bisikleti yarışı ile sona erecek" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Tarihinin En Büyük Bisiklet Buluşması Ürgüp'te Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement