Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, devlete yük olmadan, kendi ayakları üzerinde duran, hizmet eden, yatırımlar yapan ve istihdam sağlayan bir kuruluş olduklarını söyledi.

09.10.2013 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, devlete yük olmadan, kendi ayakları üzerinde duran, hizmet eden, yatırımlar yapan ve istihdam sağlayan bir kuruluş olduklarını söyledi.

Kutlu, Eskişehir'in Beylikova ilçesindeki Tarım Kredi Süt Fabrikası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin 150 yıllık geçmişiyle ülkenin en büyük çiftçi ailesi olduğunu belirtti. 1 milyon 100 bin çiftçi ailesine hizmet ettiklerini dile getiren Kutlu, üreticinin tüm tarımsal girdi ihtiyaçlarını düşük faizli kredi kullandırarak karşıladıklarını ifade etti.

Kutlu, 2012 yılında çiftçilere 4 milyar 325 milyon lira kredi kullandırdıklarını ve bu yıl hedeflerinin 5 milyar liralık kredi olduğunu açıkladı.

Kırsal kesimin refah düzeyinin artırılmasında önemli rol oynayan yatırımlarıyla yeni istihdam alanları oluşturduklarını vurgulayan Kutlu, "Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, devlete yük olmadı. Hükümetten, devletten bir kuruş almadan, kendi ayakları üzerinde duran, hizmet eden, yatırımlar yapan ve istihdam sağlayan bir kuruluştur. Tarım Kredi Kooperatifleri, kooperatifçilik üzerindeki olumsuz imajı da silmiştir" dedi.

- Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 359 personel alacak

Kutlu, ülke genelindeki kooperatiflerde istihdam edilmek üzere çeşitli branşlarda 359 yeni personel alacaklarını, bu kişilerin 124'ünün ön lisans, 120'sinin lisans mezunu, 115'inin de ziraat mühendisi olacağını kaydetti.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin fiyatlarda da denge unsuru olduğunu anlatan Kutlu, yıllık 50 milyon ciro hedeflenen Tarım Kredi Süt Fabrikası'nın yöreye ciddi katma değer sağlamasının yanı sıra modern ve hijyenik ortamda işlenen günlük ortalama 100 bin ton sütten elde edilen 80 çeşit ürünün, uygun fiyatlarla 40 kentte satışa sunulduğunu bildirdi.

Gazeteciler sorularını da yanıtlayan Kutlu, bu yıl kredi kullanan yaklaşık 500 bin ortaktan 30 bine yakınının, son çıkarılan yüzde 5 faizle borç erteleme kapsamına girebileceğini aktararak, "Bu ortaklarımızın çoğu da borcunu erteletmek istemiyor çünkü onlara borçlarının yüzde 60'ını ödemeleri şartıyla yeni kredi kullandırma kolaylığı sağladık. Borcunu erteleten çiftçilerimiz, yeni kredi kullanmadığı için, bu kendilerine daha cazip geliyor" diye konuştu.

Fabrikanın Genel Müdürü Nuri Gözütok ise yaklaşık 150 personelin görev yaptığı işletmenin 11 bini kapalı olmak üzere 41 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Kutlu, beraberindeki yetkililer ve basın mensupları fabrikayı gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement