Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut - Son Dakika
Güncel

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut

Ankara'daki terör saldırısına, Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta tepki gösterildi.

14.03.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki terör saldırısına, Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta tepki gösterildi.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının Türkiye'nin huzur ve güvenliğini hedef aldığını belirtti.

"Ülkemiz, milletimiz, güvenlik görevlilerimiz ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz" ifadesini kullanan Coşkun, şöyle devam etti:

"Hain saldırılar milletimizi asla pes ettiremez. Bize düşen, birliğimizi korumaktır. Bize düşen, bizi yıkmak, bölmek durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır. Bu tür karanlık planlarla ülkemizi karıştırmak isteyenler kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacak. Milletimiz sahip olduğu sağduyuyla bu hain planları her zaman boşa çıkarmayı bilmiştir. En büyük temennimiz bu alçak saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, faillerinin yakalanması ve arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasıdır."

Malatya

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki saldırıların ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik olduğunu söyledi.

Terör saldırılarıyla ülkede kaos oluşturulmaya, geleceğe dönük umutsuzluk aşılanmaya çalışıldığını anlatan Yıldırım, "Ülke olarak birlik ve beraberlikten taviz vermemeliyiz, bir olursak zorlukları aşabiliriz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Yıldırım, terörü ve destek verenleri lanetlediklerini dile getirdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise yayımladığı mesajda, toplumsal huzuru bozmanın hedeflendiği insanlık dışı saldırıyı şiddetle lanetlediğini bildirdi.

Erkoç, "Ülkemizin birlik ve beraberliğine kastederek, Türkiye'yi iç karışıklığa sürüklemeyi hedefleyenler bilsin ki amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Asırlardır barış ve huzurun hüküm sürdüğü topraklarda, kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Milletin, saldırılara karşı ortak duruş ve birlikte yaşama kararlılığı sergilemeye devam edeceğini vurgulayan Erkoç, "Birbirimize daha da kenetleneceğiz. Milletimizin kardeşliğine ve ülkemizin geleceğine darbe vurmayı hedefleyen bu eylemler karşısında göstereceğimiz dayanışma, şer odaklarına vereceğimiz en anlamlı cevap olacak" görüşünü paylaştı.

Gaziantep

Genç Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ercan İnce, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatandaşların huzurunu kaçırmaya yönelik terör saldırıları nedeniyle zor günler geçirildiğini belirtti.

Terörün, demokratik ve gelişen Türkiye'nin barış ile huzurunu hedef aldığına işaret eden İnce, "Bu hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır" ifadesini kullandı.

Ülke üzerindeki hain oyunlara yönelik, ortak dil ve iradeyle karşı duruş sergilenmesi gerektiğine dikkati çeken İnce, şunları kaydetti:

"Saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu gibi saldırıların bir daha olmaması için gerekenlerin yapılmasını diliyoruz. Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğimizi milletimiz ve kamuoyuna saygıyla duyururuz. Hepimizin başı sağ olsun."

Kilis

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise terörün her türlüsünü şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Birlik olmak gerektiğini belirten Kara, "Bu ülkeyi terörle bir yere getirmeye çalışmak isteyenler asla bu hayaline ulaşamayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Halkın birlik olup sırt sırta vererek, teröristlerin ekmeğine yağ sürecek davranışlardan kaçınması gerektiğine işaret eden Kara, şöyle devam etti: "Çünkü biz bu bölgede vatansızlığın, bayraksızlığın ne anlama geldiğini çok iyi yaşıyoruz. Suriyeli misafirlerin bayrak ve vatan olmadan ne kadar sıkıntıda olduklarını görüyoruz. Onun için Allah, milletimiz ve vatanımızı elimizden almasın, bayrağımızı indirmesin, ezanımızı dindirmesin. Bunlar birlik ve beraberliğimize daha büyük katkı olsun."

Kilis Baro Başkanı Muammer Fazlıağaoğlu da sivil vatandaşları hedef alan alçakça saldırıların amacının, toplumu kaos ve dehşete düşürmek olduğuna dikkati çekti.

Fazlıağaoğlu, şunları kaydetti:

"Terörün, dili, dini, ırkı ve milliyetinin olmadığı, tek amacının hunharca saldırılar planlayarak, şer odaklarının maşalığını yapmak olduğu ortaya çıkmıştır ve artık vatandaşlarımızca da bilinmektedir. Üzüntümüzün sınırı yoktur. Ancak unutulmamalıdır ki sabrımızın da sonu yoktur. Tekrarının bir daha yaşanmamasını dilediğimiz bu alçak saldırıda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Kahramanmaraş

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt, AA muhabirine, milletin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini, huzur ve barışını hedef alan saldırıyı şiddetle lanetlediklerini söyledi.

Saldırıyı yapanların, sivilleri acımasızca katleden insanlık dışı terör eylemlerinden sonuç almasının mümkün olmayacağını dile getiren Kurt, şöyle konuştu:

"Yaptıkları bu hunharca eylemler sadece kendilerine karşı duyulan nefreti ve farkındalığımızı artırmakta, saflarımızı daha da sıklaştırmaktadır. Bizler bu ülkenin asırlardır kardeşlik duygusuyla iç içe yaşayan insanları olarak, doğusuyla, batısıyla, ülkemizin ve Orta Doğu coğrafyasının üzerinde oynanmak istenen oyunun farkındayız."

Uluslararası kamuoyunun terör olaylarında çifte standart sergilediğini anlatan Kurt, şöyle devam etti:

"Uluslararası kamuoyu, teröre sadece kendilerine dokunduğu zaman değil, kimden, nereden gelirse gelsin ilkeli olarak karşı çıkmalı, açık ya da dolaylı desteklerinden vazgeçmelidir. Hepimiz biliyoruz ki PKK ve emsali terörist yapılanmaların dış destek almadan devam etmesi mümkün değildir. Bu acımasız ve insanlıktan nasibini almamış, alçakça saldırılara açık ve gizli lojistik destek veren veya sessiz kalmak suretiyle örtülü destek sağlayan devletler, terörist eylemlerden eşit derecede mesuldürler. Bu karanlık ve kirli hesap sahiplerinin içeriden ve dışarıdan iş birlikçilerinin üzerine kararlılıkla gidilmeli ve kendilerinden her ölçekte hesap sorulmalıdır."

Kurt, halkı, sabır, sağduyu ve kararlılıkla bu terör eylemleri karşısında dik durmaya çağırdı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğünce yapılan açıklama da saldırı lanetlenerek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, aileleri ve millete başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement