Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut - Son Dakika
Güncel

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut

SİVAS/NİĞDE/ Sivas, Niğde ve Yozgat'ta bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve milletvekilleri Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

14.03.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS/NİĞDE/ Sivas, Niğde ve Yozgat'ta bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve milletvekilleri Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, il başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Son dönemlerde üzücü olayların yaşandığını dile getiren Karasu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen şehit haberlerinin üzerine son 6 ayda başkentte 3 kez bombalı saldırı düzenlenmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

CHP olarak terörün karşısında olmaya ve üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Karasu, şunları kaydetti:

"Toplumsal barış ve huzurumuzu karanlık eller bir kez daha hedef alıyor ancak geçmişten beri köklü dayanışma birlik ver beraberlik içinde olan toplumumuz, ülkemiz bu karanlık güçlerin üstesinden gelmeyi başaracaktır. Biz bunları hak etmiyoruz. Bunun üstesinden geleceğiz, terörün dili, din, ırkı olmaz, terör nereden ve nasıl gelirse gelsin terördür. Biz de bu düşüncelerle hareket etmeliyiz, niye milyonlar kol kola girip terörü lanetle miyoruz? Biz teröre alışmayacağız, biz terörü ülkemizde yok etmek için mücadele edeceğiz. Toplum olarak hepimize büyük görev düşüyor."

Gürün'de anma programı

Saldırıda hayatını kaybedenler için Sivas'ın Gürün ilçesinde anma programı düzenlendi. Hükümet Konağı önünde düzenlenen programda saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, yaşanan saldırıyla terörün hainliğini ve alçaklığını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Hayatını kaybedenler için dua edilen programa, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ethem Gökboğa, Belediye Başkanı Nami Çiftçi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başsavcı İrcal'dan kınama

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal da Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

İrcal, yayımladığı mesajda, bütün terör örgütlerini lanetlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Milletimizin huzur ve güvenliğini hedef alan bu alçak saldırıyı, terörü ve teröre destek olanları nefretle kınıyoruz. Ankara'daki kalleş saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve masum vatandaşlarımıza yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz. Bu hain saldırılar milletimizi asla pes ettiremez. Ülkemizi bölmek isteyenler hiçbir zaman bu hain düşüncelerine ulaşamayacaklardır. Milletimiz sahip olduğu sağduyu ile bu hain planları her zaman boşa çıkarmayı bilmiştir."

Demirgil'den kınama mesajı

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil ise yayımladığı mesajda, saldırının insanlık dışı amaçları olanların çirkin yüzünü ortaya koyduğunu vurguladı.

Bütün terör örgütlerini lanetleyen Demirgil, "Huzur ve güvenliğimizi hedef alan bu alçak saldırıyı, terörü, teröre destek olanları, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Ankara'daki kalleş saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kulandı.

Niğde

AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, yaptığı yazılı açıklamada, terörizm yoluyla Türkiye'ye zarar vermenin ve halkı korkuyla tedirginliğe sürüklemenin hedeflendiğini belirterek, "Acımız ve öfkemiz büyüktür fakat geçmişte pek çok badireyi atlatmış olan devletimiz ve milletimiz böylesi saldırılar karşısında infiale kapılmama basireti, metaneti ve tecrübesine sahiptir. Saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan yapılan yazılı açıklamada ise terörün maşaları, terörden beslenen işbirlikçiler ve ihanet şebekelerinin iğrenç yüzlerini bir kez daha gösterdiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Elbette bu necip millet birlik ve beraberliğine kast edenlere tarihte olduğu gibi bugün de gereken cevabı vermekten bir an geri durmayacaktır. Güvenlik güçlerimizin, milletimiz adına ülkemizin ve milletimizin huzuru için her türlü tedbiri almaya bu ihanetin sorumlularına en şiddetli şekilde cevap vermeye, hakkı vardır. Bu her şeyden önce bir meşru müdafaa hakkıdır ve en kısa zamanda misli ile bu ihanet karşılık bulacaktır."

Yozgat

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin bölünmez bütünlüğünü hedef alan hain terörün, alçak yüzünü yine Ankara'da gösterdiğini belirtti.

Terörü, teröristleri ve destekçilerini lanetlediğini aktaran Başer, "Ankara'da haince, kalleşçe, terör saldırısında ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden hiçbir güç, hiçbir terör saldırısı birlikteliğimizi bozamayacak, yolumuzda geri çeviremeyecektir. Kararlılıkla terör ve teröristle mücadelemizi sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement