Türkiye Ticaret Zirvesi" Afyonkarahisar'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Ticaret Zirvesi" Afyonkarahisar'da Yapıldı

Türkiye Ticaret Zirvesi" Afyonkarahisar\'da Yapıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, "Ülkemizin dış ticaret hacmi 2016 yılı sonu itibariyle 341 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir.

28.03.2017 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, "Ülkemizin dış ticaret hacmi 2016 yılı sonu itibariyle 341 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir." dedi.

Atatürk Kongre Merkezi'ndeki Türkiye Ticaret Zirvesi'nin açılışında konuşan AKÜ Uluslararası Ticaret ve Finansman (UTF) Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman, ilk defa bir üniversite kulübünün bu organizasyonu düzenlediğini söyledi.

Yaman, 28-30 Mart 2017 tarihleri arasında AKÜ UTF Kulübünün İstanbul'dan İzmir'e, Ankara'dan Zonguldak'a kadar Türkiye'nin pek çok yerinden iş adamının üniversite öğrencileriyle buluştuğunu belirterek şöyle konuştu:

"Üniversitelerimizde anlatılan pazarlama ticaretinin teoriğini artık pratiğe de yansıtalım istedik ve bundan sonraki her yıl inşallah Ticaret Zirvesini sürekli göreceğiz. Burada iş adamlarımız bilgi birikimlerini öğrencilerimizle paylaşacaklar. Bu tamamen teori olarak başladı aslında. Öğrencilerimiz çoğunlukla pratik alanında eksik kalıyordu. Bu anlamda eksik kaldıklarında da piyasaya tama anlamıyla hakim olamıyorlar. Bu yüzden öğrencilerimize teorinin yanında pratik bilgileri de vererek, Uluslararası Ticaret Finansman ve İşletme öğrencilerimize birer iş imkanı nasıl sağlanır. Bunu anlatabilmek için yola çıktık."

Yaman, AKÜ öğrencilerinin Türkiye Ticaret Zirvesine büyük ilgi gösterdiğini de söyledi.

Türkiye'nin dış ticaret hacmi

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da, zirvede Türkiye'nin dört bir yanından gelen iş dünyasının önemli isimleri, iş adamları, akademisyenlerin öğrencilerle buluşacağını belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde ve gerçekleşmesinde destek olan tüm iş adamlarına teşekkür etti.

Solak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artan bu ihtiyaçları karşılayan mal ve hizmetleri bizlere sunan ticarettir. Ticaret sayesinde mal ve hizmetlerin gerçek değerleri ve faydaları ortaya çıkmaktadır. Günümüzde ticaret kar etmenin yanında başkanlarının ihtiyaçlarını karşılayan ve malların faydasını arttıran ekonomik bir faaliyet olmuştur. Bu yönüyle de önemli iş dalları haline gelmiştir. Günümüzde de ticaret hacmimiz artarak büyümektedir. Ülkemizin dış ticaret hacmi 2016 yılı sonu itibariyle 341 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Hükümetimizin uyguladığı istikrarlı politikalar, önümüzdeki yıllara daha da umutla bakmamızı sağlıyor."

Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel ile çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Ticaret Zirvesi' Afyonkarahisar'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement