Türkiye Tırmanma Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Türkiye Tırmanma Şampiyonası

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Eskişehir Otomobil ve Motorsporları Kulübü (ESOK) işbirliğiyle Düzce'de düzenlenen Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 3'üncü ayağı Dipsizgöl-Topuk Yaylası parkurunda start aldı.

29.05.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Eskişehir Otomobil ve Motorsporları Kulübü (ESOK) işbirliğiyle Düzce'de düzenlenen Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 3'üncü ayağı Dipsizgöl- Topuk Yaylası parkurunda start aldı.

Dipsizgöl mevkisinden start alan farklı motor gücündeki 25 araç, 6 kilometrelik zorlu tırmanma parkurunu en kısa sürede tamamlamak için zamanla yarıştı.

Şampiyona hakkında AA muhabirine bilgi veren ESOK Başkanı Nevzat Aslan, yarışmada 25 aracın start aldığını ve sporcuların zorlu etapta mücadele verdiğini söyledi.

Aslan, yarışmanın gün boyu süreceğini belirterek, "Toplam 3 çıkıştan oluşan etapta zorlu mücadele gerçekleşecek. Kaynaşlı'yı her sene yarışma takvimimizde istiyoruz. Sporcularımız, pistten ve buradaki halkın spora yakınlığı karşısında son derece memnun. Tırmanma ve ralli parkurları zaten doğal ortamda yapılıyor. Burası, doğası ve asfalt karakteri bakımından en güzel parkurlardan bir tanesidir." dedi.

Tırmanma rallisi için hava şartları ve zeminin uygun olması gerektiğinden bahseden Aslan, şöyle konuştu:

"Bugün sabahtan biraz yağmur yağdı fakat öğleden sonra açan güneş yarış için uygun bir ortam sağladı. İstanbul, Bursa, İzmir, Eskişehir, Antalya, Ankara illerinden yarışmacılarımız var. Keyifli bir yarış oluyor. Katılımcılara teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Tırmanma Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement