Türkiye, Türkmenlerin Tek Anası ve Babasıdır" - Son Dakika
Yerel

Türkiye, Türkmenlerin Tek Anası ve Babasıdır"

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, "Bir insanın başı sıkıştığında gideceği ilk ve tek yer, en yakın dostudur.

29.05.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, "Bir insanın başı sıkıştığında gideceği ilk ve tek yer, en yakın dostudur. Türkiye bizim dosttan ziyade hem anamız hem babamızdır. Bizim Türkiye'den yardım istememiz, Türkiye'nin bize yardım etmesi oldukça doğaldır" dedi.

Vezir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye Türkmenlerinin ülkedeki iç savaşın başından bu yana önemli mücadelede bulunduklarını ve bu mücadelede büyük kayıplar verdiklerini söyledi.

Halkın, yalnız rejim ve DAEŞ'le değil, açlık, susuzluk, barınma sorunu gibi sıkıntılarla da mücadele ettiğini anlatan Ahmed Vezir, bu süreçte Suriye'deki tüm halkın en büyük sesinin Türkiye olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Ortadoğu'daki son gelişmelerin ardından "bölgenin lider ülkesi" konumunun daha da yükseldiğini vurgulayan Vezir, Türkiye'nin tarihte Selçukluların, Osmanlıların yaptığı gibi bölgedeki insanlara yardım elini uzattığını belirterek, şöyle konuştu.

"Umudumuz önce Allah'tan sonra Türkiye'den. Bu karışıklığı yine Türkiye durdursun. Biz Türkmenler olarak aynı diğer toplumlar gibi Türkiye'den çok memnunuz. Ellerinden geldiği kadar yardım ediyorlar. Zaten Türkiye kim? Suriye Türkmenleri kim? Biz tarihimizle, dinimizle, kökenimizle, dilimizle aynı aileyiz. Bir insanın başı sıkıştığında gideceği ilk ve tek yer, en yakın dostudur. Türkiye bizim dosttan ziyade hem anamız hem babamızdır. Bizim Türkiye'den yardım istememiz, Türkiye'nin bize yardım etmesi oldukça doğaldır."

Suriye Türkmen kitlesi üyesi Muhammed Molla Hasan ise Suriye Türkmenlerinin son yıla kadar düğünlerinde, şarkılarında, hutbelerinde ve her şeylerinde kullandıkları dilin Türkçe olduğunu dile getirerek, rejimin, Türkçe konuşanlar üzerinde oluşturduğu baskı nedeniyle büyük zorluklar çektiklerini ifade etti.

Türkiye'yi her zaman en az Suriye kadar sevdiklerini anlatan Hasan, "Savaş sonrası Türkiye bize kapısını açtı. Zaten başka da gidecek yerimiz yoktu. Türkiye, bizim Suriye gibi devletimiz sayılır. Şu an bize yardımlarını sürdürüyor. Yoksa açlıktan ölürüz. Erdoğan'dan Allah razı olsun. Şu an sadece Türkmenlerin değil, tüm insanlığın umudu konumunda" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye, Türkmenlerin Tek Anası ve Babasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement