Türkiye U19 Milli Basketbol Takımı, Bronz Madalya Mücadelesi Verecek - Son Dakika
Güncel

Türkiye U19 Milli Basketbol Takımı, Bronz Madalya Mücadelesi Verecek

Fıba U19 Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye U19 Milli Basketbol Takımı, yarı final mücadelesinde Hırvatistan'a 91-56'lık skorla mağlup oldu.

04.07.2015 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fıba U19 Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye U19 Milli Basketbol Takımı, yarı final mücadelesinde Hırvatistan'a 91-56'lık skorla mağlup oldu.

Yunanistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen FIBA U19 Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye U19 Milli Takımı, yarı final mücadelesinde Hırvatistan'a 91-56'lık skorla mağlup oldu. Arapovic ve Egemen'in karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelenin ilk iki dakikası 4-4 eşitlikle geçildi. Boyalı alanda Arapovic ile skor üreten Hırvatistan, Slavica'nın da penetreleriyle durumu 15-6'ya getirdi. Furkan Korkmaz'ın basketiyle rakibinin serisine son veren milliler, Arapovic ile Slavica'nın sayılarına engel olamayınca fark çift haneli sayılara yükseldi (20-8). Okben ile Furkan ile sayılar bulan Türkiye, buna karşın rakibinin pota altı sayılarına engel olamadı. İlk periyotu 22-12 geride kapatan U19 Milli Takımı, Okben ve Kadir'in sayılarıyla 12.dakikada durumu 22-16'ya getirdi. Arapovic ve Zubac'ın pota altındaki etkinliğiyle hücumlardan skor bularak dönen Hırvatistan, durumu da 34-21 yaptı. Mücadelenin ilk yarısını Türkiye U19 Milli Basketbol Takımı 44-28 geride kapattı.

Üçüncü periyota alan savunmasıyla başlayan Türkiye, hücumda Egemen Güven ile skor bulmasına karşın rakibinin basketlerine engel olamadı. Alan savunmasına karşı Slavica ile Zubac ikilisiyle skor üreten Hırvatistan karşısında Ay Yıldızlılar, üç sayı çizgisinin gerisinden istediği isabetleri bulamadı. Mücadelenin final periyotuna 72-45 geride giren Türkiye U19 Milli Takımı, karşılaşmadan da 91-56 yenilgiyle ayrıldı.

Türkiye, üçüncülük mücadelesi için ABD - Yunanistan karşılaşmasının mağlubuyla yarın TSİ 18: 15'te karşı karşıya gelecek. - Kandiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye U19 Milli Basketbol Takımı, Bronz Madalya Mücadelesi Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement