Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'na Kto Karatay Üniversitesi Damga Vurdu - Son Dakika
Yerel

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'na Kto Karatay Üniversitesi Damga Vurdu

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması\'na Kto Karatay Üniversitesi Damga Vurdu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cemil Yücel ve Prof. Dr. Engin Karadağ tarafından yapılan ’Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasına’ Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi damga vurdu.

24.07.2016 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cemil Yücel ve Prof. Dr. Engin Karadağ tarafından yapılan 'Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasına' Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi damga vurdu.

"Yerleşkenin ve Yaşamının Doyuruculuğu" sıralamasında öğrencilerin vermiş oldukları puanlar neticesinde KTO Karatay Üniversitesi 9. sıraya yerleşerek, öğrenciye vermiş olduğu önemi bu araştırma ile bir kez daha gösterdi. Üniversite hayatları sırasında ve sonrasında öğrencilerini yalnız bırakmayan, onları üniversiteden mezun olduktan sonra da sürekli olarak takip eden, iş yahut akademik alanda ilerlemelerini sağlamak için onlara yardımcı olan, 'Sektör Danışmanlığı' gibi örnek projelerle onları sektöre hazırlayan, açtığı bölümlerle de adından sıklıkla söz ettiren KTO Karatay Üniversitesi, 'Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği' kategorisinde ise 12. sıraya yerleşti. Türkiye'nin kadim üniversitesi olarak eğitim vermeye devam eden ve öğrencilerinin memnuniyetine de son derece önem veren KTO Karatay Üniversitesi, 'Vakıf Üniversitelerinin Öğrenci Memnuniyeti Genel Sıralaması'nda' ise 17. sıraya yerleşerek vakıf üniversiteleri arasında ayrıcalığını korudu. Öğrencilerin verdikleri puanlara göre 'Üniversitelerin Öğrenci Memnuniyeti Genel Sıralaması'nda da KTO Karatay Üniversitesi 174 üniversite içerisinde 39. oldu. Böylelikle sadece vakıf üniversitesi aralarında değil, aynı zamanda genel olarak devlet üniversiteleri arasında da ayrıcalıklı bir konumda yer aldı.

KTO Karatay Üniversitesi'nin istatistiklerde üst sıralarda yer alması, üniversitenin her şeyden evvel 'insana yatırım' yaptığını, öğrencilerinin memnuniyetlerini son derece önemsediklerini, onları iş hayatlarına hazırladıklarını ve öğrenciler iş yaşamlarında ya da akademik hayatlarında önemli konumlara gelene dek onlardan desteğini esirgemediğinin de kanıtı oldu. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'na Türkiye genelinden yoğun bir katılım gerçekleştirildi. Türkiye genelindeki 174 üniversiteden 5 bin 611'i kız, 5 bin 283'ü erkek olmak üzere toplamda 10 bin 894 öğrenci araştırmaya katıldı.

Araştırmada, öğrencilerden üniversitelerle ilgili 'Öğrenim Deneyiminin Tatminkarlığı', "yerleşkenin ve Yaşamının Doyuruculuğu', 'Akademik Destek ve İlgi', 'Kurumun Yönetimi ve İşleyişinden Memnuniyet', 'Öğrenim İmkanı ve Kaynaklarının Zenginliği' ile 'Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği' başlıkları altında 'A+', 'A', 'B', 'C', 'D' ve 'FF' harf puanlaması istendi.

KTO Karatay Üniversitesi söz konusu araştırmada birçok kategoride üstün başarılara imza atarak, öğrencilerine ve eğitim-öğretime gösterdiği önemi bir kez daha kanıtladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'na Kto Karatay Üniversitesi Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement