Türkiye-Ürdün İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Ürdün İlişkileri

Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Ürdün'ün başkenti Amman'da Ürdün İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

09.08.2016 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Ürdün'ün başkenti Amman'da Ürdün İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

DEİK Başkan Yardımcısı Mithat Yenigün başkanlığındaki heyet, Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal'ın da katılımıyla Ürdün İşadamları Derneği üyeleriyle başkent Amman'da bir araya geldi.

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretin, darbe girişiminin ardından Türkiye'yle ilgili ortaya atılan asılsız iddialara açıklık getirmek, Türkiye'deki yatırımların ve turizmin istikrarlı bir şekilde sürdüğü mesajını vermek ve her iki ülkeye de fayda sağlayacak ekonomik işbirliği olanaklarını artırmak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

DEİK Başkan Yardımcısı Yenigün de görüşmede 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de istikrarın sürdüğüne dikkati çektiklerini belirtti. Yenigün, "Türkiye'de yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verdik. Ürdün Başbakanı ve Merkez Bankası B aşkanına ülkedeki mevcut durumu anlattık." dedi.

Darbe girişiminin hemen arkasından hükümetin yanı sıra banka ve diğer tüm kamu kurumlarının işleyişinin normal seyrinde devam ettiğine dikkati çektiklerini kaydeden Yenigün, "Türkiye ekonomisi, başta emlak sektöründeki kalkınma olmak üzere büyüyerek devam ediyor." diye konuştu.

Türkiye'nin Ürdün ile sanayi ve inşaat sektörü alanında iş yapmayı ve diğer alanlarda yatırım fırsatları oluşturmayı hedeflediğini ifade eden Yenigün, iki ülkenin de bu taleplerini karşılamak istediklerini söyledi.

Ürdün İşadamları Derneği Başkanı Hamdi et-Tabba da Türk heyetiyle biraraya gelen Ürdün Başbakanı Hani el-Mülki'nin, Türkiye'ye fosfat ihracatı ve Ürdün-Türkiye işbirliğinde gübre fabrikasının kurulmasının yanı sıra iki ülke arasındaki serbest ticaret ağının geliştirilmesi meselesini ele aldığını aktardı.

Tabba, görüşmede ayrıca Akabe ile İskenderun arasında yapılması ve Afrika'nın doğusu ile Körfez ülkelerine bağlanması planlanan Ro-Ro seferleri meselesinin de görüşüldüğünü belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Ürdün İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement