Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil Açıklaması - Son Dakika
Spor

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil Açıklaması

"Turnuvaya iyi başlangıç yapamadık" "Bundan sonra hata yapmamamız lazım"

28.09.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Dünya Şampiyonası'na iyi başlangıç yapamadığını ve bundan sonraki turda hata yapma lükslerinin olmadığını söyledi.

Başkan Mutlugil, İtalya'nın evsahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda B Grubu'ndaki mücadelesini tamamlayan ve yoluna bir üst turda F Grubu'nda devam edecek ay-yıldızlıların performansını, turnuvayı takip eden Türk basın mensuplarına değerlendirdi.

B Grubu'nu 2 galibiyet, 3 yenilgi ve 8 puanla tamamlayan milli takım için Mutlugil, "Turnuvaya iyi başlangıç yapamadık. İyi voleybol oynamadık. Sonuçta burası Dünya Şampiyonası ve dünyanın en iyi takımları burada. Herkes en iyi dereceyi almak için mücadele ediyor ama biz özellikle ilk 3 maçta istediğimiz performansı sergileyemedik" dedi.

Şampiyonanın favori ekiplerinden Brezilya karşısında dün akşam iyi oynadıklarını ifade eden Mutlugil, "İyi voleybol oynadık ama sonuca gidemedik. 2-0 öndeyken 3-2 kaybettik. Sonuçta şampiyona devam ediyor ve yarına bakmak durumundayız. Grubumuzu dördüncü olarak tamamladık ve Modena'da F Grubu'nda mücadelemize, final grubuna kalmak için yeniden başlayacağız" diye konuştu.

"Takımımıza güveniyorum"

Özkan Mutlugil, bir üst turda daha dikkatli olmaları ve galibiyetler almaları gerektiğini belirterek, "Ben takımımıza güveniyorum. Herkes çok istekli fakat bir türlü istediğimiz oyunu oynayamadık. Yeni bir sayfa açılıyor. Çok şans kaçırdık. Bundan sonra artık hata yapmamamız lazım. Herkes bunun bilincinde. Belki de bazı sürprizler yapacağız. Bir şekilde yolumuza devam etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Dünya Şampiyonası'nda mücadele ettiklerini ve turnuvada zayıf takımın olmadığını anımsatan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı, "Zayıf takım yok ama favoriler var, kadroları daha tam olan ülkeler var. Ancak, biz de iyi takımız bunu daha önce gösterdik. Bundan sonra özellikle F Grubu'nda karşılaşacağımız ABD, Rusya maçları çok önemli. Hata yapmamamız lazım. Her maç bizim için önemli ve puanla çıkmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu. - Friuli-Venezia Giulia

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement