Türkiye Yardımda ABD'yi Yediye Katladı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Yardımda ABD'yi Yediye Katladı

Son dönemde savaş mağdurlarına sahip çıkarak adından söz ettiren Türkiye, gayri safi milli hasıla oranına göre yardımlarda en yakın takipçisi ABD'ye fark attı.

26.01.2015 11:15  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihin her döneminde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin yardıma muhtaç halkların yanında duran Türkiye, gayri safi milli hasıla oranına göre yardımlarda en yakın takipçisi ABD'ye fark attı.

TÜRKİYE, DÜNYAYA İNSANLIK DERSİ VERDİ

Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacılara, İsrail'in Gazze saldırılarında mağdur olan Filistinlilere, terör örgütü IŞİD'in Irak'taki saldırıları sonucu yardım bekleyen Ezidilere kucak açan Türkiye, son olarak Kobani'deki çatışmalardan kaçan yaklaşık 200 bin Suriyeli Kürt'e kapılarını açarak, dünyaya adeta insanlık dersi verdi.

ABD'YE FARK ATTI

Tarihin her döneminde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin yardıma muhtaç halkların yanında duran Türkiye, dünyada en fazla yardım yapan ülke arasında yer alıyor. Dünyada kimsenin cesaret edemediği "yardım yükünün" altına elini koyan Türkiye, yaptığı yardımlarla en yakın takipçisi ABD'ye bile fark attı.

"NEREDE MAZLUM VARSA BİZ ORADAYIZ"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkının tarihin her döneminde yardımseverliğiyle bilindiğini, bu durumun son yıllarda herkes tarafından kabul edildiğini söyledi.

Türkiye'nin, nerede sıkıntıda bir insan varsa ona ulaştığını ve yaptığı desteklerle taraflı tarafsız herkesin taktirini kazandığını anlatan Oktay, "BM'nin raporlarına göre, 2014 yılı henüz açıklanmadı ama 2012 ve 2013'te dünyada en çok yardım eden ülkeler sırasıyla ABD, İngiltere ve Türkiye'dir. Ama 2013 rakamlarına göre, gayri safi milli hasıla oranına baktığımızda en çok yardım ulaştıran ülke Türkiye'dir. Bizden sonra gelen Amerika Birleşik Devletleri'yle aramızdaki fark yedi kattır. Bunu bütün dünya görüyor ve izliyor. Biz sadece Suriye ve Irak'ta değiliz, biz Filipinler'de, Bosna'da veya Sırbistan'da bir şey olduğu zaman oradayız. ve Gazze'de, Somali'de, Afrika'dayız. Kısacası nerede insanlık sıkıntıdaysa Türkiye oradadır" dedi.

"TÜRKİYE, DÜNYA İNSANLIK ZİRVESİ'NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK"

Oktay, bundan sonra da mazlumlara yardım elini uzatmayı sürdüreceklerini ifade etti. Türkiye'nin yaptıklarının neticesinde 2016'da BM öncülüğünde ilk kez düzenlenecek Dünya İnsanlık Zirvesi'ne ev sahipliğini yapacağını belirten Oktay, "Türkiye, inşallah orada, tüm devletlerin, milletlerin olduğu ortamda mesajını en güzel şekilde sunacaktır" dedi.

Türkiye Yardımda ABD\'yi Yediye Katladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Yardımda ABD'yi Yediye Katladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • AFAD: TC DE AKP YARDIM YAPIP OY TOPLUYOR DİYEN CAHİLLER SOMALİ GAZZE SURİYE AKP YE OYMU VERECEK 12 5 Yanıtla
  • zeynep ay: Pehhh. Abd yi 7 ye katlamışız. Peki ülke karşıklığında, fuhuşta, dolandırıcılıkta ve hırsızlıkta kaç kat artış oldu mültecilerin girişi ile onuda açıklasanız ya. Ülkeye giren suriyelilerin neredeyse tamamı sokaklarda cirit atıyor. Az da olsa ABye girme umudumuz vardı. O da yalan oldu birilerinin sayesinde. Eğer bu dünyanın öbür dünyası varsa, ki var orada hesaplaşacağım bu günlerin acısını. Zerre hakkım varsa haram olsun. Kardeşmişiz. Ne kardeşi be bizi osmanlı zamanında arkamızdan vuranlardır bunlar , şimdide ülkemizi mahvettiler. 9 7 Yanıtla
  • AFAD: EVET YORUMLARI ALALIM BEYLER BAYANLAR 14 2 Yanıtla
  • Yorumsuz: Önce kendi insanımız zaten devlet yine bizden yardım istiyor bir SMS 5 tl 8 7 Yanıtla
  • MHP'li: Doğruya doğru, bir MHP'li olarak yürekten gurur duydum. Bir de SÜREÇ saçmalığından vazgeçilirse çok daha güzel olur. . . 10 2 Yanıtla
  • yani: akp doldurdu arapları ülkede milyonlarca suriyeli var akp türklerden cok bu vatan hani suruyielilerle ilgileniyor hedef türkiye cumhuriyetini yok etmek ağızlarıyla söylüyorlar zaten 10 milyar dlar haccadılar suriyeliler peki bizim fakirimize neden harcamadılar utanmadan suriyeliler maaş bile bağladılar neden benim fair kaderdeşim alamıyor sözde bu mazlum dediği suriyelilere veriyor adamlrın mazluma benzer hali yok senden bende iyi yaşıyor savaşş bitsede gitmek diyorlar vatandaş olcağız diyor bu şerefsiz suriyeliler 8 4 Yanıtla
  • erdem sabri: türkiyedeki yönetimin ne kadar gösteriş ve göz boyamacı olduğu yaptığı saraylardan, aldığı uçak ve makam arabalarındanda belli milyonlarca suriyeliye , somaliye heryere yardım deyip örtülü ödenekten milletin parasını fütursuz ve hesapsızca harcamak marifet değil eğerki milyonlarca emekli ve asgari ücretli açlık sınırı altında sürünüyorsa bu aptallık ve vicdansızlık ve görgüsüzlüktür git bak bakalım 10. 00 0 de 1 i bile olamayacağın amerikada emekli ve asgari ücretlinin yaşam standartına , elin burnuyla gerdeğe girilmez 6 6 Yanıtla
  • Filiz Kırşehir : bu bir seçim propagandası iki Suriye'yi bu duruma ABD AKP getirdi hdp yedi bitirdi PKK faşist gurup kızları dağa alıp kaçıp eğitip et ve tenlerini kullandı oldu oldu bakıp geri döndü 6 5 Yanıtla
  • cok guzel: Ben acim acc. aldigimla evimi gecindiremiyorum. ayrani yok icmeye, tahteravanla gider yapmaya. bana ne baskasindan. kerizmiyim ben. tabii beyler kendilerine saraylar, gemiler, kasalar. allah size bu milletin gazabini verecek insallah. 2 6 Yanıtla
  • türkiye kürtlere hiç yardım etmedi diye ciyak ci: bizim pkk lılar namkördür. türkiye kürtlere hiç yardım etmedi diye ciyak ciyak öterler dururlar 4 0 Yanıtla
  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi
    17:56 Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi

    Avusturya'daki BM Viyana Ofisi'nde, Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliğinin girişimiyle 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programa, sıfır atık konusunun farklı boyutları ele alındı ve Emine Erdoğan'ın video mesajı paylaşıldı. Türkiye'deki sıfır atık projesi hakkında sunum yapıldı ve AB, Sudan ve Brezilya daimi temsilcileri de katıldı.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.


Advertisement