Türkiye'ye Halkla İlişkiler Ödülü - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye'ye Halkla İlişkiler Ödülü

NEW Türkiye, Kuzey Amerika'da yaptığı tanıtım faaliyetleri nedeniyle, halkla ilişkiler kategorisinde, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

27.02.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW Türkiye, Kuzey Amerika'da yaptığı tanıtım faaliyetleri nedeniyle, halkla ilişkiler kategorisinde, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Uluslararası Seyahat, Ağırlama Satış ve Pazarlama Birliği (The Hospitality Sales and Marketing Association International-HSMAI) tarafından 58 yıldır düzenlenen, reklam ve halkla ilişkiler sektörünün Oscar'ı olarak kabul edilen "Adrian Ödülleri" sahiplerini buldu.

Türkiye, halkla ilişkiler kategorisinde 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

New York'ta düzenlenen törende ödülü alan New York Türk Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Direktörü Murat Karakuş ve Türk Kültür ve Turizm Ataşesi Fatma Özsoy, ödüllerle ilgili yaptığı ortak açıklamada, Kuzey Amerika'da Türk Turizm Ofisi'nin her zaman Türkiye'yi tanıtırken başarılı sonuçlar elde ettiğini belirtti.

Açıklamada ayrıca Kuzey Amerika'daki önde gelen gazete, seyahat ve moda dergilerinde daha büyük başarılı sonuçlar elde edilirken, bu yılki ödüllerin Türkiye'nin tanıtım çabalarının gücünü, derinliğini ve çok yönlülüğünü ortaya koyduğu kaydedildi.

Türkiye'nin çalıştığı PR Haber Ajansı Finn Partners'den yapılan açıklamada, Travel+Leisure dergisinde yer alan kapak konusunun Türkiye'ye altın madalya kazandırdığı ifade edildi. Moda dergisi Glow'daki kapak konusu ile New York Times gazetesinde yayınlanan ana makalenin 2 gümüş madalyanın Türkiye'ye verilmesini sağladığı bildirildi.

Türkiye'nin ayrıca Wall Street Journal'daki "etkin kriz ve sorunlar yönetimi" konulu makale nedeniyle de bronz madalyanın sahibi olduğu kaydedildi.

34 milyon kişiye ulaştığı belirtilen Türkiye'yle ilgili yayınlanan makalelerin reklam karşılığının, yaklaşık 2 milyon 500 bin ABD Doları olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye'ye Halkla İlişkiler Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement