Türkiye'ye Rus Pasaportlarına İlişkin Yeni Yönetmeliği Erteleme Ricası - Son Dakika
Dünya

Türkiye'ye Rus Pasaportlarına İlişkin Yeni Yönetmeliği Erteleme Ricası

Rus Turizm Sektörü Birliği'nin Rus pasaportları için uygulamaya giren yeni yönetmeliğin ertelenmesi ricası ile Türkiye'ye başvurduğu bildirildi.

22.04.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus Turizm Sektörü Birliği'nin Rus pasaportları için uygulamaya giren yeni yönetmeliğin ertelenmesi ricası ile Türkiye'ye başvurduğu bildirildi.

Yürürlüğe giren yeni uygulamaya göre, Rus turistlerin Türkiye'ye seyahat etmek için en az 3 ay geçerli pasaporta sahip olmaları şartındaki 3 aylık süre 4 aya çıkartıldı. Ayrıca sınır kapılarında söz konusu kurala uygunluk durumu da son derece sıkı bir şekilde kontrol edilmeye başlandı.

Rus Turizm Sektörü Birliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yürürlüğe giren yeni kural sebebi ile bazı turistlerin uçağa alınmadıklarını ve birtakım tur iptallerinin de yaşandığı bilgisi verilerek, gerek tur operatörlerinin, gerekse turistlerin bu duruma hazırlıksız yakalandıkları ifade edildi.

Rusya'da uzun bir tatil süresinin yaşandığı Mayıs bayramları dönemine ilişkin tur rezervasyonları, geçtiğimiz yılın Eylül ayında başlamıştı. Türkiye'nin Rus pasaportlarına ilişkin hayata geçirdiği yeni uygulamaya ilişkin bilgilendirme ise 16 Nisan'da yapıldı. Dolayısıyla önceden rezervasyon yaptırmış turistlerin ve tur operatörlerinin bu turları erteleme gibi bir şansı da ortadan kalkmış oldu.

Mayıs bayramları tatil dönemi için satılan turlarda mağduriyet yaşanmaması için Rus Turizm Sektörü Birliği tarafından T.C. Dışişleri Bakanlığı'na yapılan başvuruda yeni uygulamanın 12 Mayıs tarihine ertelenmesi rica edildi.

Rusya'nın Sesi'nin haberinde, Rus Turizm Sektörü Birliği'nin tahminlerine göre, söz konusu yeni uygulama sebebi ile yüzlerce turistin mağdur olabileceği belirtildi. Habere göre, bu durumda olan rezervasyon sahibi turistlerin başka ülkelere yönlendirilmesinin de oldukça güç olduğunu belirten birlik yetkilileri, söz konusu geçerlilik sürelerine sahip pasaportlar ile bu turistleri ancak Mısır ya da Tayland'ın kabul edebileceği kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türkiye'ye Rus Pasaportlarına İlişkin Yeni Yönetmeliği Erteleme Ricası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement