Türkiye'ye Sığınan Engelli Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Engelli Suriyelilere Yardım

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Harran Konteyner Kente kalan engelli sığınmacılara tekerlekli sandalye ile çeşitli sağlık malzemeleri dağıtıldı.

26.08.2015 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Harran Konteyner Kente kalan engelli sığınmacılara tekerlekli sandalye ile çeşitli sağlık malzemeleri dağıtıldı.

Suriye'deki iç savaşın başladığı günden itibaren sığınmacılara sahip çıkan Türkiye'de, devletin yanı sıra STK ve uluslararası yardım dernekleri de misafirlere çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Bu kapsamda 3 doktorla Harran Konteyner Kente gelen Uluslararası Tabipler Derneği (IMC),  300 bedensel engellinin tedavisini gerçekleştirirken, 200 engelliye çeşitli ortopedik malzeme dağıttı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Harran Kaymakamı Temel Ayca, sığınmacıların rahat bir yaşam sürmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bu anlamda hayırseverlere de büyük iş düştüğünü belirten Ayca, şunları kaydetti:

"İç savaş başladığı günden bugüne devletimizin ve STK'ların çalışmaları artık bütün dünya tarafından ezbere biliniyor ve büyük takdir topluyor. Biz de bu büyük insanlık hizmetinin Harran ayağı olarak konteyner kentimizde ağırladığımız Suriyeli misafir kardeşlerimizin A'dan Z'ye her türlü ihtiyacını karşılamaya, dertlerine derman, yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Önceden tespitini yaptığımız engelli misafirlerimize el uzatma noktasında yardımını esirgemeyen IMC'nin değerli personellerine çok teşekkür ediyoruz."

Tekerlekli sandalyelerine kavuşan sığınmacıların ise mutlu oldukları gözlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Engelli Suriyelilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement