Türkiye'ye Sığınan Ezidiler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Ezidiler

Türkiye\'ye Sığınan Ezidiler

Sincan’dan (Şengal) kaçan 134 Ezidi Nusaybin’e geldi.

27.08.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Sincar (Şengal) bölgesinde IŞİD saldırılarından kaçan 134 Ezidi Nusaybin'e geldi.

Nusaybin Belediyesi Ezidi Kriz Masası tarafından çoğunluğu çocuklardan oluşan 134 Ezidi, Şırnak'tan alınarak Nusaybin'e bağlı Çilesiz ve Güneli Yezidi köylerine yerleştirildi.

Aralarında Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Sara Kaya ve Cengiz Kök'ün de olduğu Kriz Masası görevlileri tarafından karşılandı. Köylere yerleştirilen Ezidiler için acil ihtiyaç duyulan yemek ve su ihtiyacı karşılanırken köylerde bulunan boş evlere yerleştirilen Yezidilerin sağlık taramasından geçirileceği belirtildi.

Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, IŞİD saldırıları sonrası yerlerinden edilen Ezidiler'in Nusaybin'e gelme ihtimaline karşılık vatandaşların desteğiyle hazırlıklar yaptıklarını belirterek, bugün Nusaybin'e gelen Ezidiler'le birlikte toplamda şuana kadar 200 civarında Ezidi'nin Nusaybin'e geldiğini söyledi.

Ailesiyle birlikte Şengal'den kaçtığını belirten Seydo Xwededa, artık Şengal'e dönmeyeceklerini söyledi.

Şengal'in artık yaşanacak yer olmadığını ifade eden Xwededa; "Bizim Şengal'de hiçbir şeyimiz kalmadı. Dostumuz, akrabamız kalmadı.  Şengal artık bu millete yaramaz. Ayrıca Şengal'in etrafındakilerin de bizim dostumuz olmadığını, Irak'ta dostumuzun kalmadığını gördük." şeklinde konuştu.

Bu arada Şengal'de yaşadıklarını ve gördüklerini anlatan bazı kadın ve erkeklerin göz yaşarını tutamadıkları görüldü. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Ezidiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement