Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler

Türk Kızılayı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Suriyeli Kürtlere 3 öğün sıcak yemek dağıtıyor Beşir Derneği Harran ilçesine sığınan Suriyeli Kürtlere gıda, giyim ve battaniye yardımında bulundu.

30.09.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan 5 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek veriyor.

Türkiye'de birçok kurum ve kuruluş, Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında çıkan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli Kürtlere yardım ulaştırmaya çalışıyor.

Türk Kızılayı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de geçişlerin başladığı ilk günden itibaren Suruç ilçesindeki sığınmacılar için 3 öğün sıcak yemek çıkarıyor. Hazırlanan yemekler  ilçe merkezindeki bir düğün salonunda Suriyelilere ulaştırılıyor.

Yapılan yardımlarla ayakta durduklarını belirten Suriyeli Kürtler ise kendilerine kucak açan yardım kuruluşlarına teşekkür etti.

Harran'daki sığınmacılara yardım

Beşir Derneği de yaklaşık bir hafta önce ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Harran ilçesine sığınan Suriyeli Kürtlere gıda, giyim ve battaniye yardımında bulundu.

Derneğin Harran temsilcisi Mustafa Dolaş, uzun süredir Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara yardımda bulunduklarını hatırlatarak, son olarak da ihtiyaç sahibi Suriyeli Kürtlere hayırseverlerin desteğini ulaştırdıklarını söyledi.

Kobani bölgesinden gelenlerinde ihtiyaçlarını karşılayabilmek için seferber olduklarını belirten Dolaş, "Barınma ve gıda paketinden oluşan yardımlarımızı 630 aileye ulaştırdık. Hayırseverlerin katkılarıyla bu yardımlarımız sürecek" dedi.

Suriyeli sığınmacılar ise desteklerinden dolayı dernek yetkililerine teşekkür etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement