Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler

Verenel Derneği tarafından Kobani'de (Ayn el Arap ) IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtlere dağıtılmak üzere temin edilen bir tır dolusu yardım, AFAD yetkililerine teslim edildi.

24.10.2014 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Verenel Derneği tarafından Kobani (Ayn el Arap ) bölgesinde IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtlere dağıtılmak üzere temin edilen bir tır dolusu yardım malzemesini, AFAD yetkililerine teslim edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, merkezi İstanbul'da bulunan Verenel Derneği, sığınmacılara verilmek üzere battaniye, yatak ve yastıktan oluşan bir tır dolusu yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Suruç ilçesine gönderdi.

Lojistik depoya gönderilen malzemeleri Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, teslim alarak çadır kentler, köy ve ilçe merkezinde bulunanlara  dağıtılmak üzere AFAD yetkililerine verdi.

Çiftçi, ilçedeki Suriyeli sığınmacılara imkanların dahilinde yardımları ulaştırdıklarını söyledi.

Yardım konusunda sivil toplum kuruluşlarından büyük destek gördüklerini belirten Çiftçi, "Verenel Derneği de bugün misafirlerimize dağıtılmak üzere bir tır dolusu yardım gönderdi. Şu anda herkes seferber olmuş durumda. Kenetlenerek hep birlikte yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Verenel Derneği yöneticilerini bu örnek davranışlarından dolayı kutluyor. Onlar adına tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Verenel Derneği İl Temsilcisi Ahmet Sevim, ilçeye daha önce de yardımlar gönderdiklerini belirterek, yaklaşan kış şartlarından dolayı battaniye, yatak ve yastık yardımında bulunduklarını kaydetti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kürtler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement