Türkiye'ye Sığınan Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Suriyelilere Yardım

Türkiye\'ye Sığınan Suriyelilere Yardım

Türkiye'de kamp dışında yaşayan yaklaşık 50 bin Suriyeli sığınmacıya hijyen malzemesi yardımı yapıldı.

28.09.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de kamp dışında yaşayan yaklaşık 50 bin Suriyeli sığınmacıya hijyen malzemesi yardımı yapıldı.

Türk Kızılayı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) arasındaki protokol kapsamında Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa'daki sığınmacılara içerisinde sabun, şampuan ve diş fırçası gibi hijyen malzemelerinin bulunduğu yardım kolileri dağıtıldı.

Türk Kızılayı Göç ve Mülteci Hizmetleri Sorumlusu Vural Can Kural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi Suriyelilere yönelik yardımların sürdüğünü söyledi.

Yardım paketlerinin dağıtımını yaptıklarını belirten Kural, "Sığınmacıların her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Kamp dışında kalan yaklaşık 50 bin Suriyeli sığınmacıya hijyen malzemesi yardımı yaptık. Sığınmacılara gıda yardımının yanı sıra diğer ihtiyaçları için de proje geliştiriyoruz. Benzer yardımlarımız sürecek." dedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu sorumlusu Veysel Toprak da paketlerin platform tarafından il ve ilçelerdeki ihtiyaç sahibi sığınmacılara dağıtıldığını söyledi.

Toprak, Şanlıurfa'daki 15 bin sığınmacıya hijyen paketi verdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyelilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.

  • Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı
    22:09 Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Dicle Nehri'nde bir ceset olduğu ihbarı üzerine AFAD, 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, nehirde bir süre arama çalışması yaptıktan sonra çalışmaya yarın sabah da devam edecek.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu
    22:08 Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonucunda Kayseri'de ikamet eden Ferdi Yakupoğlu'nun evinin duvarlarında çatlaklar oluştu. Yakupoğlu, evin oturulacak halde olmadığını ve ailesinin risk altında olduğunu belirtti. AFAD'a bilgi verildi.

  • Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı
    22:06 Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. Festivale katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek, vatandaşlarla selamlaştı.


Advertisement