Türkiye'ye Sığınan Yezidiler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Yezidiler

Türkiye\'ye Sığınan Yezidiler

Diyarbakır Kulüp Başkanı Feyzi İlhanlı, IŞİD'in saldırılarından kaçarak Diyarbakır'a sığınan Yezidiler için yardım eli uzatma kararı aldı.

13.09.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Feyzi İlhanlı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırılarından kaçarak Diyarbakır'a sığınan Yezidiler için Silvan ilçesinde kurulacak kamp için yardım eli uzatma kararı aldı.

İlhanlı, yaptığı açıklamada, Yezidilerin yaşadıklarını en iyi anlayacak bir bölgenin insanı olduklarını, bölge ve ülke olarak geçmişte çok acılar yaşadıklarını söyledi.

Dini, dili, ırkı,mezhebi ne olursa olsun olaya insani yaklaştıklarını dile getiren İlhanlı, "Yezidiler için Silvan'da yapılacak kamp için elimizdeki imkanları zorlayarak yardım yapacağız. Kampın kurulması ve ihtiyaçlar için parasal kaynağı ilgili birimlere teslim edeceğiz. Bundan sonra da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Diyarbakırspor bölgede barışın elçisi, mazlum ve mağdurların sesi olacak" diyen İlhanlı, Diyarbakırspor için bugüne kadar bu anlayışla hareket ettiklerini belirtti.

İlhanlı, şöyle dedi:

"İnsanlığa karşı borcumuz var. Bunu da çevremizde yaşanan katliamlara sessiz kalmayarak ve zalimlerin mallarına canlarına yurtlarına saldırdığı insanlara yardımcı olarak ödemeliyiz. Bugün dünyanın sayılı kulüpleri nasıl sosyal ve toplumsal olaylara karşı duyarlı oluyorsa Diyarbakırspor da barışın elçisi, mazlum ve mağdurların sesi olacak. İş adamlarını ve maddi imkanı olan herkesi Şengal ve Rojava halkları için yapılacak etkinliklere destek olmaya çağırıyorum." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Yezidiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement