Türkiye'ye Sığınan Yezidiler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Yezidiler

Türkiye\'ye Sığınan Yezidiler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Eker, IŞİD saldırılarından kaçarak Diyarbakır'a yerleşen Yezidilere yardımda bulundu.

30.09.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Mehdi Eker, IŞİD'ın saldırılarından kaçarak Diyarbakır'a yerleşen Yezidilere yardım etti.

Bakan Eker, 3 gün önce Diyarbakır'daki temasları sırasında ziyaret ettiği, Yenişehir Spor Tesislerinde çadırlara yerleştirilen Yezidilere yardım gönderdi.

Eker'in gönderdiği 500 battaniye ve oyuncaklar, Diyarbakır Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar tarafından ailelere ulaştırıldı.

Yezidilerle kaldıkları çadırlarda bir süre görüşen İkitemur ve Atalar, çocuklarla yakından ilgilenerek, Bakan Eker'in gönderdiği oyuncakları dağıttı.

Atalar, AA muhabirine, Bakan Eker'in merkez Sur ilçesinde kurulan Yezidi ailelerin barındığı kampta incelemelerde bulunduğunu hatırlattı.

Eker'in görüştüğü ailelerin ve çocukların dile getirdiği ihtiyaçlar kapsamında yardım malzemesi gönderdiğini ifade eden Atalar, söz konusu yardımları Yezidi misafirlere ulaştırdıklarını dile getirdi.

"İlk etapta 500 battaniye ve çocuklara dağıtılmak üzere çeşitli oyuncaklar kampa ulaştırıldı" diyen Atalar, yardımların süreceğini, tespit edilen ihtiyaçların giderileceğini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Yezidiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement