Türkiye Yeni Yeteneklerini Arıyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye Yeni Yeteneklerini Arıyor

Türkiye Yeni Yeteneklerini Arıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde ülke genelinde ilk olarak Aydın’da başlayan yetenek taramaları devam ediyor.

26.11.2016 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde ülke genelinde ilk olarak Aydın'da başlayan yetenek taramaları devam ediyor.

Aydın merkez ve tüm ilçelerde gerçekleştirilecek taramalar geçtiğimiz günlerde Karacasu'da da yapıldı. Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen yetenek taramalarına merkez ve mahallelerde yer alan bütün okulların 5. Sınıflarında okuyan toplam 334 öğrenci katıldı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Karacasu İlçe Müdür Vekili Erol Genç'in de yer aldığı taramaları Gençlik ve Spor Hizmetleri Nazilli İlçe Müdürlüğünden gelen Güreş antrenörü A.Soner Erdoğan, Boks Antrenörü Yavuz Kılıç, Atletizm antrenörü Süleyman Burdurlu, Hentbol antrenörü Hamza Bayrak gerçekleştirdi. 5 parkurdan oluşan testlerde öğrenciler 30 metre koşu, esneme, durarak atlama, dikey sıçrama, isabet atışları gibi testlere tabi tutuldu.

Bu testler sonucu öğrenciler yetenekleri ölçüsünde branşlara yönlendirilecek. Öğrencilerin 6.ve 7. Sınıftan itibaren kurs görmekleri sağlanacak. Ayrıca tespit edilen üstün yetenekli sporcuların il spor merkezlerinde ücretsiz yaz – kış spor kursları alarak branş performans gruplarına yönlendirilip Milli Takıma kazandırılması ve ülkelerini uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil etmeleri hedeflendiği bilgisi verildi.

Proje kapsamında Köşk'te 9 Bozdoğan'da 13, Buharkent'te 4, Çine'de 6, Didim'de 13, Efeler'de 46, Germencik'te 12, İncirliova'da 12, Karacasu'da 8, Koçarlı'da 9, Kuşadası'nda 13, Kuyucak'ta 10, Nazilli'de 32, Söke'de 35, Sultanhisar'da 6 ve Yenipazar'da 6 ortaokul olmak üzere il genelinde toplam 234 ortaokulda sporcu yetenek tarama testi yapılacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Yeni Yeteneklerini Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement