Türkiye'yi Dijitalleştirecek - Son Dakika
Yerel

Türkiye'yi Dijitalleştirecek

Türkiye\'yi Dijitalleştirecek

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Kızıldağ, "Vodafone'un Türkiye’nin 2006 yılından bu yana satın alma dahil toplam yatırımları 12 milyar TL’yi aştı" Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy: "Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu’nu hizmete açtık. Accenture işbirliğiyle yürüttüğümüz araştırmada kısa sürede 600 işletmeye ulaştık. Türkiye’de işletmelerin dijitalleşme endeksinin yüzde 48 olduğu sonucuna vardık.

14.10.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedefleyen Vodafone, kesintisiz yatırımlarını Türkiye'nin dört bir yanında sürdürüyor.

Vodafone Türkiye'nin Kayseri'deki yatırımları ve iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında Kayseri'de düzenlenen programda Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları M. Sinan Kızıldağ ve Engin Aksoy "Dijital Dönüşüm Hareketi" kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü açıkladı.

Vodafone Türkiye'nin Kayseri yatırımlarını anlatan  Kızıldağ, Türkiye'nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone'un Türkiye'nin 2006 yılından bu yana satın alma dahil toplam yatırımlarının 12 milyar lirayı aştığını söyledi.

Kasım 2013'te daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham vermek misyonuyla Dijital Dönüşüm Hareketi'ni ilan ettiklerini anımsatan Kızıldağ şunları kaydetti:

"Vodafone Türkiye olarak, Anadolu'nun sayılı ticaret ve sanayi merkezlerinden Kayseri'ye büyük önem veriyoruz. Kayserililere en ileri mobil teknolojileri sunarak Kayseri ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Kayseri halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. Kayseri'nin 1 milyon 295 bin 355 olan nüfusunun yüzde 78.3'ü mobil telefon abonesi. Biz de gerek Kayseri, gerekse İç Anadolu Bölgesi'nde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için yatırımlar yapıyoruz. Son 3 yılda Kayseri'ye yaklaşık 15 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Kayseri'deki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz. 7 yatırımcımızın bulunduğu Kayseri'de 33 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. Kayseri'de toplam 605 kişiye istihdam sağlıyoruz. Vodafone Red Academy aracılığıyla, Kayseri'de faaliyet gösteren bayi çalışanlarımız için perakende ve kurumsal bayi çalışanlarımız için ise kurumsal müşteri yönetimi eğitimleri düzenledik."

-"Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksi yüzde 48"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy da 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye'nin rekabet gücüne güç katacak çözümlere odaklanması gerektiğinin altını çizdi.

İktisadi büyümenin itici gücünün de KOBİ'lerden geleceğine inandıklarını belirten Aksoy, "Değişimin katalizörü KOBİ'lerimizin, attıkları adımlarla, sadece kendilerinin değil ülkemizin de kaderini belirleyecek güce sahip olduklarını düşünüyoruz. KOBİ'lerden büyük işletmelerimize, tüm şirketlerimizin 'iş ortağı' olarak Komple İletişim Hizmetleri çatısı altında pek çok ürün ve servisi dünyanın son teknolojisiyle sunuyoruz" dedi.

Şirketleri rekabette bir adım öteye taşıyacak çözümün, teknolojiyi benimseme ve hızla dijitalleşme olarak karşılarına çıktığını, bu nedenle, Vodafone olarak Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi hedeflediklerini ifade eden Aksoy şöyle devam etti:

"Çünkü dijital dönüşüm, iş dünyası için rekabet avantajı ve farklılaşmak demek. Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu'nu hizmete açtık. Accenture işbirliğiyle yürüttüğümüz araştırmada kısa sürede 600 işletmeye ulaştık. Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksinin yüzde 48 olduğu sonucuna vardık. Yarına Hazırım Platformu'nda Kayserili şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. 162 Kayserili şirkete ulaştık. Kayserili şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 46 olarak ortaya çıktı." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'yi Dijitalleştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement