Türkiye'yi dünyaya tanıtacak 19 şefin isimleri belli oldu - Son Dakika
Turizm

Türkiye'yi dünyaya tanıtacak 19 şefin isimleri belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'yi dünyaya tanıtacak 19 şefin isimlerini açıkladı. Go Turkey'de yer alan listede, Nusret, Somer Sivrioğlu ve Arda Türkmen gibi popüler isimler yer aldı.

26.01.2021 19:01  Güncelleme: 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye tanıtım çalışmaları kapsamında 19 ünlü Türk şefin isimlerini açıkladı. İsimler, Go Turkey web sitesinde 'Türk Ünlü Şefler' başlığıyla açılan sayfada yer aldı.

ŞEFLER HAKLARINDAKİ KISA BİLGİLERLE TANITILDILAR

Tanıtım faaliyetleri için son zamanların popüler şeflerinin belirlendiği listede, ünü dünyaya yayılmış isimler, haklarındaki kısa bilgilerle tanıtıldı. Listedeki isimlerin tamamı şöyle: Nusret, Somer Sivrioğlu, Arda Türkmen, Kemal Demirasal, Aylin Yazıcıoğlu, Maksut Aşkar, Refika Birgül, Musa Dağdeviren, Fatih Tutak, Doğa Çitçi, Osman Sezener, Ömür Akkor, Mehmet Gürs, Civan Er, İsmet Saz, Şemsa Denizsel, Serkan Güzelçoban, Ali Güngörmüş, Vedat Başaran.

LİSTEDEKİ BAZI ÜNLÜ İSİMLER

SOMER SİVRİOĞLU

25 yaşında Avustralya'ya gitmek üzere İstanbul'dan ayrıldı ve Land Down Under'da çok sevilen bir şef oldu.

Türkiye'yi tanıtacak 19 şefin isimleri belli oldu

NUSRET

Uluslararası popüler et restoranı Nusr-Et'i kuran bir kasap, restoran sahibi ve şeftir. Et hazırlama ve baharatlama tekniği internette bir sansasyon yarattı.

Türkiye'yi tanıtacak 19 şefin isimleri belli oldu

ARDA TÜRKMEN

İstanbul'da bir restoran sahibi ve sevilen televizyon kişisidir.

Türkiye'yi tanıtacak 19 şefin isimleri belli oldu

REFİKA BİRGÜL

Türk mutfağı hakkında yemek kitapları ve köşe yazıları yazmış bir yazar ve televizyon kişisidir.

Türkiye'yi tanıtacak 19 şefin isimleri belli oldu

ÖMÜR AKKOR

Türk mutfağının Osmanlı kökenlerini araştıran gurme şef. Anadolu'nun kayıp tariflerinin izini sürüyor.

Türkiye'yi tanıtacak 19 şefin isimleri belli oldu
Türkiye\'yi dünyaya tanıtacak 19 şefin isimleri belli oldu

Son Dakika Turizm Türkiye'yi dünyaya tanıtacak 19 şefin isimleri belli oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Tayfun yıldız: czn Burak olmaması ? 62 24 Yanıtla Ercan: Dalgamı geçiyorsun harbi mi söylüyorsun eğer ciddi isen vahh diyoum 6 7
  • İbrahim: Czn Burak ve Ahmet Şef in olmaması neden 56 16 Yanıtla
  • Çok gerekli: Gidip ulaşamadığımız yemekleri mı tanışacaklar 36 2 Yanıtla
  • xyz: Nusret marka yüzü olabilir ancak şef değil. 24 5 Yanıtla
  • czn burak ta olabilir di: czn burak ta olabilir di 13 5 Yanıtla
  • xyz: nusret haricinde digerleri edirneden oteye gecemez.nusret artik dunya markasi,milyarlarca insan taniyor. 2 11 Yanıtla
  • SNOW: Türk mutfağını kötüleyen somer şefmi tanıtacak bizi 1 2 Yanıtla
  • Anne: Nusret nedir ya? derdimiz kaliteliyiz demek değil mi? Eğer öyleyse neden Nusret? Bir dünya görmemişlik ve sembolizm hastalığıyla ülkeyi rezil edecek orada saçma sapan :/ 2 0 Yanıtla
  • Refika: Czn burak olsun benc enusreten daha iyi 0 0 Yanıtla
  • Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı
    22:06 Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. Festivale katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek, vatandaşlarla selamlaştı.

  • İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi
    21:03 İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi

    İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından düzenlenen 'Dünya Havalimanları Ödülleri 2024'te dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi. Ayrıca, 'Dünyanın En İyi Havalimanı Yemek Hizmetleri' ve 'Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı' ödüllerine de layık görüldü. İGA İstanbul Havalimanı, bu başarıyı yatırımlar ve projelerle elde ettiğini belirterek, misafirlerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Van Valisi Akdamar Adası'nı Gezdi ve Çalışmaları İnceledi
    19:53 Van Valisi Akdamar Adası'nı Gezdi ve Çalışmaları İnceledi

    Van Valisi Ozan Balcı, Akdamar Adası'nı gezerek restorasyon ve bakım çalışmalarını inceledi. Adada yapılan çalışmalarla ziyaretçilerin daha güvenli ve konforlu vakit geçirmeleri sağlandı. Vali Balcı, Akdamar Adası'nın önemli bir değer olduğunu belirterek, Van'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini vurguladı ve turistleri adayı ziyaret etmeye davet etti.

  • Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    17:38 Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ramazan Bayramında ilçenin 9 günlük bayram tatilinde günlük ortalama 80 bin kişi ağırlandığını açıkladı. Amasra, turizmde parlayan yıldızı olarak Karadeniz'in incisi olarak biliniyor.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları
    16:52 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

  • Samsun'da Anadolu Mozaiği Temalı Defile
    16:44 Samsun'da Anadolu Mozaiği Temalı Defile

    Turizm Haftası kapsamında Samsun'da düzenlenen defilede, Anadolu'nun yöresel giysilerinden oluşan 46 kostüm sergilendi. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, defilenin amacının Turizm Haftası'nı kutlamak ve eski değerleri hatırlatmak olduğunu belirtti. Defilede Türkiye'nin yanı sıra Osmanlı coğrafyasından da kostümler yer aldı.

  • Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı
    16:14 Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı

    Erzurum'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yakutiye Medresesi önünde asırlık yöresel lezzetler tanıtıldı. Vatandaşlara demir tatlısı, kadayıf dolması ve ayran aşı ikram edildi. Turizm Haftası'nın önemine değinen TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, turizmin bacasız fabrika olduğunu vurguladı. Erzurum'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımıyla turizm potansiyelinin arttığı belirtildi.

  • Ordu'da Turizm Çalıştayı düzenlendi
    15:44 Ordu'da Turizm Çalıştayı düzenlendi

    Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) öncülüğünde düzenlenen Turizm Çalıştayı'na sektör temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Ordu'nun turizm potansiyeli, sorunlar ve çözüm önerileri, turizm lokasyonları, mekansal planlama ve pazarlama konuları ele alındı. OTSO Başkanı Karlıbel, çalıştayın amacının Ordu'nun turizm pastasından pay almasını sağlamak olduğunu belirtti.


Advertisement