Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar, Adana'da - Son Dakika
Güncel

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar, Adana'da

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum örgütleriyle el birliğimizi, gönül birliğimizi bırakmamamız lazım" dedi.

29.08.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum örgütleriyle el birliğimizi, gönül birliğimizi bırakmamamız lazım" dedi.

Ağar, yaşanan terör olaylarını ve darbe girişimini kınamak için Türk-İş 4. Bölge Temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, yargı, emniyet, askeriye ile kamu kurum ve kuruluşlarına sızmaların yıllardan beri bilerek ya da bilmeyerek yapıldığını bildirdi.

Ülkenin demokrasisini elinden almak için sızmaların yaşandığını belirten Ağar, " 15 Temmuz'da yapılmak istenen darbe girişimi aslında, 17-25 Aralık'ta yapılması planlanmış ancak başarılamamış ve darbe girişimine hareket etmişlerdir. Bu darbe girişimi Türkiye'de hiç görülmemiştir. Asker elbisesinin altına saklanarak Türk milletine tankla, topla ve helikopterlerle mermi sıkan, top atan hiçbir asker görülmemiştir. Bunlara asker de diyemeyiz. Ancak çete diyebiliriz. Ülkemizi yok edecek bir çete örgütlenmiş ama bu asil millet topun önüne çıkarak, tankın altına yatarak bu ülkeyi teslim etmedi. Eğer darbe girişimi gerçekleşseydi bugün burada yoktuk. Belki de büyük bir çoğunluğumuz Ankara Mamak'ta kazılan çukurlarda canlı canlı gömülmüş olacaktık." ifadesini kullandı.

Ağar, darbe girişiminin esas kırılma noktasının Niğdeli Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in generali öldürmesiyle olduğunu vurgulayarak, onun sayesinde Türk milletinin bir nebze de olsa rahatladığını ve darbenin önünü kestiğine dikkati çekti.

Millet olarak gönül birliğine devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Ağar, "Siyasi görüşlerimizi bir tarafa bırakıp el birliği, gönül birliği yaparak ülkemize sahip çıkmalıyız. Bizim başka ülkemiz yok, başka gidecek yerimiz de yok. Bizi kabul edecek bir ülkede yok." dedi.

Ağar, asılsız ihbarların cezalandırılmasını isteyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ki, 'Nerede FETÖ'cü varsa ihbar edin' edelim ama arkasından da şunu bekliyoruz ihbarda asılsız ise asılsız ihbar edenlere de cezalandırılsın. Biz Cumhurbaşkanımızdan özellikle bunu rica ediyoruz. Elbetteki nerede FETÖ'cü varsa vatan hainidir." diye konuştu.

Darbe girişimini ve tüm terör olaylarını Türk-İş olarak şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirten Ağar, sözlerine şöyle devam etti:

"Muhalefet partilerine de özellikle teşekkür ediyorum. Bu birlikteliği korumak ülkemizin menfaatine olmuştur. Ülkemiz çok hassas bir dönem yaşıyor. Terör olayları doğuda batıda her yerde yaşanıyor. Gaziantep'te düğünde yaşanan olay da 55 vatandaşımız ve çocuklarımız şehit oldu. Yazık günah değil mi? Bu terör olaylarına ve 15 temmuzdaki darbe girişimini şiddetle kınıyoruz."

Ağar, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin çok sıkıntılar çektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum örgütleri ile el birliğimizi gönül birliğimizi bırakmamamız lazım. Bu asil millet bu sıkıntının üstesinden gelecektir. Ülkemizin tekrar huzura kavuşması için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek durumundayız. Bu birlikteliği hiç kimsenin bozmaya hakkı yok. Bu birlikteliği kim bozar ise bu millet onun cezasını verir. Onu da sandıkta yapar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar, Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement