Türkiye, Yolcu Trafiğinde Avrupa'da İlk 5'e Girmeyi Başardı - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Yolcu Trafiğinde Avrupa'da İlk 5'e Girmeyi Başardı

Türkiye, Yolcu Trafiğinde Avrupa\'da İlk 5\'e Girmeyi Başardı

Honeywell Türkiye ve Orta Asya başkanı Orhan Geniş, "Şu anda Türkiye, İtalya’yı sollayarak, Avrupa’ da ki en çok yolcu trafiği olan 5. ülke konumunda.

03.10.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Honeywell Türkiye ve Orta Asya başkanı Orhan Geniş, "Şu anda Türkiye, İtalya'yı sollayarak, Avrupa' da ki en çok yolcu trafiği olan 5. ülke konumunda. Bu trafik gittikçe artıyor. Türkiye üçüncü havalimanı konusunda çok ciddi ve iyi bir karar verdi. Bu havalimanı, Türkiye'nin transit ve ulaşım merkezi olma konusundaki vizyonunun ürünü" dedi.

Türk Hava Yollarının bakım, onarım ve revizyon (MRO) kolu Turkish Technic ile Honeywell Aerospace (NYSE: HON) uzun soluklu satış sonrası ortaklıklarını genişlettiler. İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen hava limanlarında bulunan Turkish Technic, artık tüm dünyadaki Boeing 737 uçaklarında bulunan Honeywell 131-9B yardımcı güç üniteleri için depo seviyesi MRO hizmetleri sunacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Honeywell Türkiye ve Orta Asya başkanı Orhan Geniş, Honeywell'in geçen sene itibariyle 39 milyar dolarlık cirosu olan 3 tane ana iş kolunda faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi uzay ve havacılık, ikincisi otomasyon ve kontrol sistemleri, üçüncüsü ise performans ürünleri ve teknoloji grubu. Birkaç yıl önce Beşiktaş'da yaşanan Polat Tower yangınında kurtarılan 1500 kişi bizim oraya kurduğumuz güvenlik ve bina kontrol sistemleri sayesinde sağ salim kurtuldu. Honeywell olarak şu anda Türkiye'de İstanbul'daki merkezimizde ve İzmir'deki ofisimizde 200'ün üzerinde personelimiz çalışıyor. Ankara'ya ise ofis açmak üzereyiz. Ancak bu ofislerimiz sadece Türkiye'ye hizmet vermiyor. Bölgesel olarak Türkiye'yi merkez seçmiş durumdayız ve bunu daha da genişletiyoruz. Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan dahil bütün Orta Asya ülkeleri ve Körfez ülkeleri ile Kuzey Afrika ülkelerine Türkiye'den hizmet veriyoruz" dedi.

"TÜRKİYE AVRUPA'DAKİ YOLCU TRAFİĞİ EN YÜKSEK 5 ÜLKEDEN BİRİ"

Uzay ve havacılık sektöründe Türk Hava Yolları, Pegasus, Atlas Jet bunun yanı sıra servis vericiler olarak Turkish Technic, MNG Jet gibi firmalara da hizmet verdiklerini anlatan Geniş, "İşbirliklerini daha ileri nasıl götürebiliriz diye çalışıyoruz. Türkiye'de savunma sektöründe bulunan bir çok kuruluşla da ciddi bir iş birliği içerisindeyiz, örneğin T129 Atak helikopterinin motorları bize ait. Günümüzde Türkiye, İtalya'yı geçerek, Avrupa' da ki en çok yolcu trafiği olan 5. ülke konumunda. Bu trafik gittikçe artıyor. Türkiye üçüncü havalimanı konusunda çok ciddi ve iyi bir karar verdi. Bu havalimanı, Türkiye'nin transit ve ulaşım merkezi olma konusundaki vizyonunun ürünü. Biz de 3. Havalimanı konusunda tüm kabiliyetimizi sergilemek istiyoruz, çok büyük çalışmalarımız var bu konuda" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye, Yolcu Trafiğinde Avrupa'da İlk 5'e Girmeyi Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement