Türkiye Yumurta İhracatında Dünya İkincisi - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye Yumurta İhracatında Dünya İkincisi

Türkiye Yumurta İhracatında Dünya İkincisi

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, Türkiye'nin geçen yıl yumurta ihracatından 400 milyon dolar kazanıp dünya ikincisi olduğunu açıkladı.

02.11.2015 11:58  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, Türkiye'nin geçen yıl yumurta ihracatından 400 milyon dolar gelir elde ettiğini ve dünyada ikinci sırada bulunduğunu bildirdi.

"17.1 MİLYAR ADET YUMURTA ÜRETİLDİ"

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2014 yılında Türkiye'de 17,1 milyar yumurta üretildiğini belirtti.

Yıldız, Türkiye'nin bu miktarla rekor kırdığını ve dünya yumurta ihracatının yüzde 9'unu gerçekleştirerek bu alanda ikinciliği elde ettiğini aktararak, şunları kaydetti:

"400 MİLYON DOLAR GELİR"

"Türkiye sadece yumurta ihracatından 400 milyon dolar gelir elde etti. Üretilen 17 milyardan fazla yumurta sayısı, Türkiye'nin bugüne kadar ürettiği en yüksek sayıdır. Bu sayı her yıl artarak devam ediyor. Türkiye, bu sektör ile 400 milyon dolar üzerinde gelir elde etti. Yüzde 9 ihraç oranıyla da dünyada en çok yumurta ihraç eden ikinci ülke olmayı başardı. Günümüzde piliç eti üretiminin yüzde 95'i entegre firmalar tarafından gerçekleştirilir hale geldi.

"YUMURTA'NIN ADRESİ BURSA"

Türkiye, dünya piliç eti piyasasında 300 milyon doların üzerindeki ihracatıyla yüzde 4'lük bir paya sahip ve gelecek yıllarda küresel bir oyuncu olmaya adaydır. Avrupa'nın en büyük kuluçka kapasitesine sahip şirketi de Türkiye'de ve hatta Bursa'dadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye Yumurta İhracatında Dünya İkincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • murat: twitterin da yumurtasi var ancak tek bir firma tum turkiyenin toplam yumurta ihracati kadar gelir elde ediyor hem de 1 ceyrekte. Iste turkiyenin makro ekonomik gercegi ve yeni hukumetin siddetle egilmesi gereken konulardan bir tanesi 0 0 Yanıtla

Advertisement