Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Diskalifiye Krizi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Diskalifiye Krizi

Türkiye Yüzme Şampiyonası\'nda Diskalifiye Krizi

Mersin'de Mustafa Acet anısına gerçekleştirilen Türkiye Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası'nda genç erkekler ve açık yaş erkekler bayrak yarışlarında diskalifiye krizi yaşandı.

28.05.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Mustafa Acet anısına gerçekleştirilen Türkiye Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası'nda genç erkekler ve açık yaş erkekler bayrak yarışlarında diskalifiye krizi yaşandı. Elektronik aksamdaki arıza farkına varılmadan verilen diskalifiye kararları itirazlar üzerine kaldırıldı.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu'nda 25-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya Türkiye genelinden 74 takımdan 411 sporcu katıldı. Yarışların ikinci günü olan 26 Mayıs perşembe günü 4x200 metre serbest bayrak yarışlarında ENKA genç erkek takımı sabah seansında yarışı ikinci tamamladı. Akşam seansında yapılan anonsla ENKA takımının 3'üncü sporcusunun, sabah yapılan ikinci sporcu yarışı tamamlamadan atladığı gerekçesiyle diskalifiye edildiği duyuruldu. Yine akşam seansında yapılan açık yaş 4x200 metre serbest bayrak yarışmasında 3'üncü olan Fenerbahçe takımı da yarış sonrası aynı gerekçeyle diskalifiye edildi. Yarışların 4'üncü günü olan bugün ise her iki takımın itirazı üzerine diskalifiye kararları iptal edildi. Federasyonun internet sitesinde canlı sonuçların yayınlandığı liste bu duruma göre yeniden düzenlendi. Bu nedenle sıralama 2'nci kez değişirken, diğer takımlardan da bu karara itirazlar geldi.

BİLİRKİŞİ RAPORU ALINDI

Mersin'de bulunan Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, yapılan itirazlardan sonra sistemin reaksiyon zamanı konusunda teknisyen talep ettiklerini belirtirken, şöyle konuştu: "Gelen teknisyen yaptığı incelemede sistemdeki bir arızadan kaynaklı diskalifiye olduğunu belirleyip, bunu da rapor etti. Bu arıza neticeyi etkilemiyor ancak reaksiyon zamanında sadece bayrak yarışlarında bazı sporculara diskalifiye gösteriyordu. Alınan bilirkişi raporu doğrultusunda diskalifiyeler geri çekildi."

SİSTEM ARIZASINDAN KAYNAKLI

Öte yandan iddialarla ilgili Fenerbahçe Kulübü Yüzme Şubesi Sorumlusu Uğur Orel Oral, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine şunları söyledi:

"Yanlış bir diskalifiyeydi. Onun için kaldırıldı. Elektronik sistemde olan bir arızaydı. Elektronik aksama bakıp kontrol edecek kişi de bunu rapor olarak yazarak, dün akşam verdi. Sadece biz değil Enka Spor Kulübü'nün de diskalifiyesi vardı. Onlar da bizde aynı itirazda bulunup, sistemin kontrol edilmesi talebinde bulunduk. Bunun üzerine federasyon bağımsız bir şirketten elektronik dokunmatik panellerle çıkış aparatı kontrolü yapacak teknik eleman istedi. Bu görevli geldi ve kontrolünü yaptı. Bireysel yarışlarda problem yok ama bayrak yarışlarında sporcu değişimlerinde iki farklı elektronik cihaz olduğundan dolayı uyumsuzluk tespit edildi. Bundan dolayı hatalı veriyor. Bir sporcu erken atlamasa bile erken atlıyor gösteriyor. Verilen diskalifiyeler yanlıştı."

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Diskalifiye Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement