Türkiyede Sadece 10 Adet Var, Birisi Uşak'ta - Son Dakika
Yerel

Türkiyede Sadece 10 Adet Var, Birisi Uşak'ta

Türkiyede Sadece 10 Adet Var, Birisi Uşak\'ta

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında yurt genelinde dağıtımı yapılan ve Uşak’ta da hizmet verecek gezici kütüphanenin açılış töreni gerçekleşti.

18.07.2014 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında yurt genelinde dağıtımı yapılan ve Uşak'ta da hizmet verecek gezici kütüphanenin açılış töreni gerçekleşti.

Gezici kütüphanenin açılış töreni Uşak Kent Meydanında yapılırken, açılış törenine katılan Uşak Valisi Seddar Yavuz, davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında mevcut İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi binasının yıkılarak yerine çok daha modern ve yeni bir hizmet binasının inşa edileceği müjdesiyle başladı. Vali Seddar Yavuz "İlimizin yatırım ve hizmet alması noktasında daha yüksek sıralara doğru ilerlediğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Ülkemizin genelinde yurdumuzun her bir köşesinde yatırımlar var, hükümetimizin 2023 hedefleri doğrultusunda, köylerimiz, ilçelerimiz ve bütün şehirlerimizle Türkiye büyük ve güçlü bir ülke olma yolunda ilerliyor. Bu ilerleme ve gelişme hamlesinde Uşak ilimiz de nasibini fazlasıyla alıyor. Eğitim, sağlık, ulaşım, kültür, altyapı vb. alanlarda çok önemli yatırım hamleleriyle ilimiz hak ettiği seviyeye geliyor. Vatandaşlarımızın yaşamaktan memnuniyet duyacakları bir kentin geliştiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.

Hizmete alınan gezici kütüphanenin önemine vurgu yapan Vali Seddar Yavuz "Bu gezici kütüphaneler ilk etapta 5 ikinci etapta 5 olmak üzere toplam 10 adet hazırlanarak 81 vilayetimize dağıtımı planlanmış. Uşak bu kıymetli esere sahip olan ilk beş ilden birisi. Uşak hizmet sunumunda artık öncelik sırasına giren illerimiz arasında yer alıyor. Kütüphanemiz gerçekten göz kamaştırıyor. Modern tasarımı, 1200 adet kitabıyla zengin kütüphanesi, yüzde 75i çocuklara yüzde 25i yetişkinlere hitap eden yayınların yanı sıra çocukların oyun oynamaları için satranç ve lego köşesi oluşturulmuş, ısıtma ve soğutma sistemleriyle de otobüsün içinde yüksek düzeyde bir konfor oluşturulmuştur. Tek amacımız çocuklarımızın daha çok okumaları, kitaba çok daha rahat erişmeleri. Otobüsümüz kitaba erişimin güç olduğu yerlerde daha çok hizmet verecek, köylerimizde özellikle faydalı olacağına inanıyorum. Gezici kütüphanemizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiyede Sadece 10 Adet Var, Birisi Uşak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement