"Türklerden kayakçı olmaz, diye bizi kandırdılar" - - Son Dakika
Spor

"Türklerden kayakçı olmaz, diye bizi kandırdılar" -

Türkiye'nin biatlonda dünya markası olması için başlatılan ve yeni yetenekleri keşfederek, başarılı sporcu sayısını artırmak amacıyla hayata geçirilen 35 il projesi sayesinde Biatlon Milli Takımı'ndaki sporcu sayısı iki katına çıkartılacak.

26.07.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELAMİ KÜÇÜKOĞLU - Türkiye'nin biatlonda dünya markası olması için başlatılan ve yeni yetenekleri keşfederek, başarılı sporcu sayısını artırmak amacıyla hayata geçirilen 35 il projesi sayesinde Biatlon Milli Takımı'ndaki sporcu sayısı iki katına çıkartılacak.

Erzurum'un biatlon kamp ve eğitim merkezine dönüştürülmesiyle Kandilli Kayak Merkezi'nde antrenman yapan sporcular, gelecekte Türkiye adına olimpiyatlarda madalya arayacak.

Ülkemizin henüz 2007'de tanıştığı ve yeni olmasına rağmen önemli başarıların elde edildiği Biatlon Milli Takımı'ndaki sporcu sayısı 44'e ulaştı.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Biatlon Sorumlusu Mustafa Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Biatlon Milli Takımı'nda yer alan sporcuların gelecek vadettiğini söyledi.

Milli takıma dahil edilen 44 sporcunun yanı sıra antrenör yetiştirmek için de çalıştıklarını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Kamp programları dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece sporcu sayısını ve yetenekli sporcuları eğitmek yetmiyor. Aynı zamanda bu sporcuların başına getireceğimiz, onları gelecekte başarılı birer sporcu olabilmelerini sağlamak ve çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek için de antrenör yetiştiriyoruz. Şu ana kadar milli takımdaki sporcu sayımız 44'e ulaştı. Ayrıca antrenör kurslarına ise 30 arkadaşımız katılarak seminer görüyor. Türkiye'de biatlonu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. 2007 yılında biatlon takımı kuruldu ve kısa sürede 2 sporcumuzun dünya yarışlarına katılmasını sağladık. Kısa sürede yetiştirdiğimiz ve yarışmalara katılmasını sağladığımız bu çocuklardan Balkan şampiyonluğu ve Balkan ikinciliği geldi. 2007'den bugüne kadar gelinen noktada arkamıza bakınca, geleceğimizin daha iyi olduğunu görmek mümkün."

Kılıç, ülkemizde biatlonun yaygınlaştırılması için federasyon tarafından başlatılan projelerin meyvelerini gelecek yıllarda toplamaya başlayacaklarını ifade etti.

Daha geniş kitlelere yayılmaları halinde yetenekli sporcuların keşfedileceğini dile getiren Kılıç, "Biatlonu yaygınlaştırma adına 35 il projesi yaptık. 35 ilden bir erkek, bir bayan sporcumuzla birlikte aday antrenörleri milli takım kampına davet edeceğiz. Biatlonu merkezinde yani Erzurum'da öğreteceğiz. Yazın lazer silah ve tekerlekli kayakla eğitimleri tamamlayıp sonra kış sezonuna hazırlıklarını yapacağız. Buradaki amaç biatlonu yaygınlaştırmak ve daha çok kitlelere ulaştırarak doğru sporcuyu bulmak" diye konuştu.

Kılıç, ayrıca Türkiye'nin dünyadaki en iyi sporculara sahip olduğuna ve yıllarca yabancı kesimler tarafından Türk sporcuların aşağılanmaya çalışıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Yıllarca, 'Türklerden kayakçı olmaz. Türklerden başarılı sporcu çıkmaz' denildi. Tabii bunu bize diyenler de yabancılar. Bizleri hep kandırdılar ve bunu yabancılar yaptı. Dünyanın en yetenekli sporcuları Türklerdir. Çünkü fiziksel uygunlunluk, inancımız, kendimize olan öz güvenimiz açısından çok iyi bir yerdeyiz. Sadece çalışma ve antrenman yöntemlerini bilmiyoruz. Bunları da öğrenince biz onların çok çok önüne geçeceğiz. Bunu doğru yönetim, doğru yapılanma ve sıkı bir antrenman programıyla birlikte yapacağız. Bize yıllarca söylenen yalanları da çürütmüş olacağız. Sistem oturunca 2018'de yapılacak olan Kış Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek başarılı sporcuları ortaya çıkartmış olacağız. Sadece 2018 değil, sonrasında da o başarılı sporcularla yolumuza devam edeceğiz."

"Türklerden kayakçı olmaz, diye bizi kandırdılar" -
Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Türklerden kayakçı olmaz, diye bizi kandırdılar' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacaklarını belirtti.

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak
    23:52 Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak

    Acun Ilıcalı, Survivor 2024 All Star programında Fenerbahçelilere müjdeyi verdi. Buna göre Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanacak rövanş maçı TV8'de şifresiz yayınlanacak.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı
    23:15 Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı

    THY EuroLeague Play-in 1. Tur maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem'de konuk ettiği İtalyan ekibi Virtus Bologna'ya 67-64'lük skorla mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.


Advertisement